Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γερμανία: Ένα στα πέντε παιδιά απειλούνται από τη φτώχεια


 
Στη Γερμανία, την «ατμομηχανή της Ευρώπης», των υπερκερδών των μονοπωλίων, ένα στα πέντε παιδιά (19%) απειλούνται από φτώχεια, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού και Κοινωνικοεπιστημονικού Ινστιτούτου του Ιδρύματος Μπέκλερ. 

Η έρευνα μάλιστα αρχίζει ειρωνικά με τα λόγια της πρώην υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων φον ντερ Λάιεν, «η φτώχεια είναι σε μια πλούσια χώρα όπως η Γερμανία σχετική».

Στην Ανατολική Γερμανία η παιδική φτώχεια βρίσκεται στο 26% και στη Δυτική στο 17%. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Ζάιλς, «η φτώχεια στην Ανατολική Γερμανία δεν είναι μόνο πιο διαδεδομένη, αλλά είναι συνδεδεμένη με μεγαλύτερες ελλείψεις».

Σε απόλυτους αριθμούς τα περισσότερα φτωχά παιδιά ζουν στην ευρεία περιοχή του Ντίσελντορφ (186.000), της Κολωνίας (145.000) και στο Βερολίνο (136.000).

Ένα στα επτά παιδιά από φτωχές οικογένειες στην Ανατολική Γερμανία ζει σε σπίτι με υγρούς τοίχους, ένα στα δέκα δεν διαθέτει καν ρούχα κατάλληλα για το χειμώνα.

Και αυτά τα αδιάψευστα στοιχεία αποκαλύπτουν την απάνθρωπη φύση του καπιταλισμού, που δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται.  

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου