Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«...Είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η νίκη θα είναι όλων των εργαζομένων»

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης 
στους απεργούς της Coca-Cola τώρα
 
 
Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς της  Coca-Cola πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τις ταξικές δυνάμεις στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από το  Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής συμπληρώνουν 120 ημέρες απεργίας ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων...

Στην ανακοίνωση–κάλεσμα η Γραμματεία 
Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η πολυεθνική  Coca-Cola, το παγκόσμιο σύμβολο του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης, έκλεισε το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη και κλείνει το εργοστάσιο του Βόλου. 

Πετάει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους δούλους.

Αυτή την "ελευθερία" έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους εργοδότες.

Γι’ αυτό κάθε εργάτης πρέπει να θεωρεί εχθρό την Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιον την υποστηρίζει. Είναι λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, όπως η  Coca-Cola.
Τώρα, για τον ίδιο λόγο, η πολυεθνική αναθέτει τη διακίνηση των προϊόντων της σε εργολάβους, απολύοντας τους πωλητές – οδηγούς. Ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις. 


Κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η  Coca-Cola δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με ιδρώτα εργαζομένων και λεφτά καταναλωτών.

Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στην  Coca-Cola, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους να γίνει παράδειγμα, να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους.

Είναι μάχη ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο, που ηγείται των βιομηχάνων και των εργοδοτών στα αντεργατικά τους μέτρα, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο. Είναι μάχη ενάντια στην τρομοκρατία της πολυεθνικής. Η μάχη αυτή θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις σε πολλούς κλάδους. Ενδιαφέρει κάθε εργαζόμενο.

Είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. 
Η νίκη θα είναι όλων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλο τον λαό να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στην  Coca-Cola. Με ψηφίσματα, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς για ενημέρωση, με επισκέψεις στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους απεργούς.

Η θέση κάθε εργαζόμενου είναι εκεί. Η  Coca-Cola δεν είναι ανίκητη», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης επίσης καλεί τα μέλη του να πάρουν τη θέση τους στο πλευρό των απεργών και καλεί όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην Coca-Cola».

Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου