Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Σήμερα συγκρούονται δυο διαφορετικοί δρόμοι...

 «...Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις πραγματικές, συνεχώς διευρυνόμενες, ανάγκες του...»

 

Να συμπέσουν ευρωεκλογές και Β' γύρος των 
τοπικών εκλογών θέλει ο υπουργός Εσωτερικών*

Τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών μαζί με το Β' γύρο των τοπικών εκλογών επιθυμεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ενώ επιβεβαίωσε ότι τελικά η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε: 

«Προσωπική μου άποψη είναι οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με τη δεύτερη εβδομάδα των αυτοδιοικητικών εκλογών». Πρόσθεσε ότι θα δώσει λεπτομέρειες στη Βουλή καθώς για το θέμα έχει καταθέσει Ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να γίνει στις 25 Μάη, μαζί με τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος για όσους δήμους ή περιφέρειες δεν έχει εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή να γίνει την Κυριακή 1 Ιούνη, όπως ανέφερε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (ΕΔΩ)

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές, αφού δεν συμφώνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η πρότασή μας, που εμείς θεωρούμε ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα, να ψηφιστούν σύμβουλοι άσχετοι με τα κόμματα, δεν έγινε δεκτή από το ΠΑΣΟΚ, σεβαστό αυτό, δεν προχωράμε».  

Επικήρυξη των τρομοκρατών με 4 εκατ. 
ευρώ ανακοίνωσε ο Δένδιας (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου