Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Όλοι συζητούν με όλους για να σιωπήσει ο λαός.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ*

 
Επιταχύνονται σε όλα τα «μέτωπα» οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με ζυμώσεις για νέες συνεργασίες - «μεταγραφές» και ενδεχομένως δημιουργία νέων κομμάτων, προκειμένου να εμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, να θωρακιστεί η εξουσία των μονοπωλίων, βάζοντας το λαό στη γωνία.
 
ΔΗΜΑΡ: Το Σάββατο η εκλογή νέου γραμματέα
 
Στη ΔΗΜΑΡ, για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή νέου γραμματέα μετά το πρόσφατο συνέδριο και την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος γραμματέα του κόμματος Σπ. Λυκούδη. Ο ίδιος, εδώ και καιρό, έχει διαφωνήσει με τις θέσεις της πλειοψηφίας υπό τον Φώτη Κουβέλη γύρω από το θέμα των συνεργασιών. 

Συγκεκριμένα, έχει εκφραστεί θετικά απέναντι στους «58» και στις διεργασίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, με δηλώσεις όπως «Εγώ θέλω μια πιο ανοιχτή ΔΗΜΑΡ στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα (...) Είναι πολύ σημαντικό, η Δημοκρατική Αριστερά να πάρει πρωτοβουλίες για να ανοίξει τη συζήτηση σε αυτόν το χώρο». 

Για δε τον ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρίξει ότι «Η ΔΗΜΑΡ έχει συνεργαστεί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα ένοχα για το παρελθόν. Πολύ περισσότερο μπορεί να συνεργαστεί με ένα αριστερό κόμμα που μας χωρίζουν πολλά πολιτικά». Τοποθετήσεις που δείχνουν να εκφράζουν κι άλλα στελέχη του κόμματος, άσχετα αν για την ώρα δείχνει να τις αρνείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

«Κίνηση των 75»: «Να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη»
 
Μια τέτοια συνεργασία, «κεντροαριστερών δυνάμεων» προπαγανδίζει και η λεγόμενη «κίνηση των 75», στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή τους ασκούν κριτική στην ηγεσία του κόμματος με επίκεντρο τη συμμετοχή στην κυβέρνηση για την οποία -όπως καταγγέλλουν- δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας και ζητούν διαφοροποίηση απ' τη ΝΔ ενόψει και των εκλογών του Μάη. 

Όλα αυτά πάντα, με γνώμονα να αποφευχθεί η «πολιτική αστάθεια» και μια «κοινωνική έκρηξη»...(Συνέχεια ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου