Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Θ. Παφίλης: Ανεξάρτητη Ελλάδα σημαίνει ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του

 

«Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με λαϊκή κυριαρχία, απαραίτητος όρος είναι ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι χτες συμμετείχαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων πάνω στα εθνικά θέματα.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι το καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί στη βαρβαρότητα και «οι κρίσεις του ξεπεράστηκαν με δύο παγκόσμιους πολέμους, πάνω σε εκατομμύρια νεκρούς, με ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές για να διασφαλίσει την εξουσία των λίγων, που είναι μια χούφτα, που κατέχουν τον πλούτο της κοινωνίας».

«Με τις εξελίξεις που έχουμε σήμερα στην ανθρωπότητα και με τις δυνάμεις που κυριαρχούν στην οικονομία, ο πόλεμος, εάν δεν ξεσηκωθούν οι λαοί, είναι σχετικά αναπόφευκτος» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «ο λαός που έχει τον πλούτο στα χέρια του και τον απολαμβάνει, μπορεί να έχει φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, μπορεί να έχει μια ανεξάρτητη χώρα που θα συνεργάζεται με όλους ισότιμα»... (Συνέχεια ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου