Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Προκλητικές στρατιωτικές ασκήσεις Ν. Κορέας - ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο



Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα  θα προχωρήσουν κανονικά και φέτος στη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν στην κορεατική χερσόνησο και οι οποίες αποτελούν σαφή ένδειξη επιθετικότητας σε βάρος της ΛΔ της Κορέας.

Οι δύο χώρες πραγματοποιούν σε ετήσια βάση κάθε Φλεβάρη και Μάρτη κοινές ασκήσεις με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, με τα σενάρια των ασκήσεων να στοχεύουν αρκετές φορές απροκάλυπτα εναντίον των Βορειοκορεατών. 

Στο πλαίσιο της αύξησης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε βάρος της ΛΔ της Κορέας, οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και τη στρατιωτική τους παρουσία στη Νότια Κορέα, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 30 χιλιάδες στρατιώτες.

Η ΛΔ της Κορέας με ανακοίνωση της Επιτροπής Επανένωσης, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, απαίτησε από τη Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ την παύση αυτών των ασκήσεων τις οποίες χαρακτήρισε «άμεση πρόκληση».

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου