Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Αφρική

Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους 
σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική 
Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. 
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας».  



Στην καταγγελία της αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ αναλαμβάνοντας την οργάνωση ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ορίζοντας το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα ως αρμόδιο για την οργάνωση και το σχεδιασμό της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ.  

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας και οι αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών της συγκυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σηματοδοτούν ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ για τη διείσδυση των μονοπωλίων σε νέες αγορές, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών της περιοχής.



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Καλεί τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς να αντιταχθούν και να καταδικάσουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να απαιτήσουν να μη διατεθεί το ευρωΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Λάρισα, να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και το σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ. 

Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου