Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Ο δρόμος των λαϊκών συμφερόντων έχει διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτόν της αντιδραστικής λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου, της ΕΕ...»

Η Λιθουανική Προεδρία της ΕΕ συνέχισε την αντιλαϊκή πορεία


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στη συζήτηση για την επισκόπηση της Λιθουανικής Προεδρίας της ΕΕ (1/7-31/12/2013) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε τα εξής:

«Η Λιθουανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ συνέχισε την αντιλαϊκή πορεία της στρατηγικής της ΕΕ "Ευρώπη 2020" για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων...


...Η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που παρέλαβε τη σκυτάλη, για να κλείσει τον κύκλο της "τριάδας" των προεδριών που άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 με την Ιρλανδική Προεδρία. 

Ένας και μοναδικός είναι ο σταθερός, κοινός παρονομαστής όλων των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών και των οργάνων της ΕΕ: 

Να μειώσουν στο κατώτερο επίπεδο την τιμή της εργατικής δύναμης για να διασφαλίσουν τις θέσεις και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. 

Να ενισχύσουν την επιθετικότητα της ΕΕ ενάντια στους λαούς για τη γεωπολιτική επιρροή και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των δρόμων μεταφοράς τους.

Ο δρόμος των λαϊκών συμφερόντων έχει διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση:  

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην αντιδραστική λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με τον εργαζόμενο λαό κυρίαρχο στην εξουσία και την οικονομία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου