Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

...«λαγοί» και «προπομποί» λήψης προειλημμένων αντιλαϊκών μέτρων

Γ. Βρούτσης: Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο για λήψη νέων 
αντιλαϊκών μέτρων, πίσω από τις κορόνες διάψευσής τους


Την ώρα που τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και νέα είναι προ των πυλών, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιχειρεί, κατά πάγια τακτική, να διαψεύσει τα δημοσιεύματα και τα σενάρια νέας μείωσης μισθών και συντάξεων.

Με σημερινή του δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός επιχειρεί να εμφανιστεί καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι «κατά καιρούς παρουσιάζονται στο δημόσιο διάλογο ασύλληπτες θεωρίες, κατασκευάσματα, αλλά και προφητείες για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων στη χώρα μας» και τονίζει ότι «όλα αυτά όχι μόνο διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα, αλλά για την κυβέρνηση ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και εκεί θα παραμείνουν».

Βέβαια, ο υπουργός συνειδητά αποφεύγει να πει ότι η πραγματικότητα, όντας ταξική, είναι εντελώς διαφορετική, με την ανεργία και τις απολύσεις να κυριαρχούν, με τις μειώσεις των συντάξεων να γίνονται σχεδόν σε μηνιαία βάση. 

Ενώ και οι μισθοί, για όσους βέβαια πληρώνονται, με νόμους, που πρόσφατα ψηφίστηκαν, περικόπτονται διαρκώς στο πλαίσιο της συνολικής καρατόμησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και με την ανοδικά ξέφρενη ανατίμηση των λαϊκών ειδών ανάγκης.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζουν τα όσα κατά καιρούς ακούγονται ή δημοσιεύονται ως σενάρια που προκαλούν φόβο, αλλά δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ή στέρεες επιστημονικές παραδοχές.

Στο πλαίσιο των ίδιων φανταστικών σεναρίων εντάσσουν και τα αναφερόμενα σε πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών (ΚΕΠΕ), για εργασία χωρίς κατώτατο μισθό.

Ωστόσο, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι, κατά πάγια τακτική, τέτοια σενάρια διοχετεύονται από τα εκάστοτε κυβερνητικά επιτελεία προκειμένου να λειτουργούν ως «λαγοί» και «προπομποί» της λήψης προειλημμένων αντιλαϊκών μέτρων. 

Άλλωστε, ούτε ο υπουργός, ούτε τα στελέχη του υπουργείου δεν λένε ότι το ΚΕΠΕ δεν είναι ένα τυχαίο κέντρο έρευνας, αλλά ένα ακόμη όργανο τεχνοκρατικής νομιμοποίησης, με «επιστημονικό μανδύα», ατόφιου του εργασιακού μεσαίωνα που περιγράφεται στα κατευθυντήρια κείμενα της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου