Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το «κόκκινο χαλί»

 Αντ. Σαμαράς: Υπόσχεται «κόκκινο 
χαλί» στους μονοπωλιακούς ομίλους 


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τα λαϊκά δικαιώματα για να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η Βιομηχανία είναι σημαντική», που διοργάνωσε η Ένωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων, υποσχέθηκε να προωθήσει «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις» που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση, αναγορεύοντας σε κεντρικό του στόχο να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να διαφημίσει στους Ευρωπαίους βιομηχάνους τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε «δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων και γενικά των μονοπωλιακών ομίλων. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε ότι η εαρινή Σύνοδος Κορυφής του Μάρτη θα είναι καθοριστικής σημασίας και εκεί θα πρέπει να συμφωνηθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική. Επίσης έδωσε ειδικό βάρος στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, αλλά και σε άλλα μέτρα όπως η ενίσχυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την εκδήλωση 
των «Ευρωπαίων Βιομηχάνων»
 


Σχόλιο για την εκδήλωση των «Ευρωπαίων Βιομηχάνων» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο αναφέρει:

«Ο δρόμος για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας περνά μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων προνομίων στο κεφάλαιο. Όσοι ορκίζονται σε αυτό το στόχο δε στρώνουν μόνο "κόκκινα χαλιά για επενδύσεις", αλλά και το έδαφος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η επιδίωξη της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, προκειμένου να ανταγωνιστούν το χαμηλό κόστος των βιομηχανιών άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων. 

Σήμερα τη θέση αυτή υιοθετεί τόσο 
η συγκυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Αποδεικνύει τον ανελέητο πόλεμο μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών που συμπεριλαμβάνει το εργασιακό κόστος, όπως και την πρόσβαση των μονοπωλίων σε φτηνό χρήμα, που τελικά τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Η ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει στην Ελλάδα: Ότι η ΕΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και σε βάρος των λαών».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου