Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει...

Απεργία σήμερα Τετάρτη στα ΜΜΕ 
Κάλεσμα συμμετοχής του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ*


Απεργούν σήμερα Τετάρτη 26 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου. 

Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 
και  λήγει  στις   06.00 π.μ.  της  Πέμπτης.

Επίσης την Πέμπτη 27 Νοέμβρη από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 θα γίνει στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση. 

Εξαιρούνται από την στάση όσοι με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

To portal και το web radio 902.gr συμμετέχουν στην απεργία και δεν θα δημοσιεύσουν και ούτε θα μεταδώσουν ειδήσεις μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Σε κάλεσμα για την απεργία και τις απεργιακές  
συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει:

«Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Κλάδου να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης που άνοιξε με το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης 26 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοέμβρη δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία, που υλοποιώντας τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα, προετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα. 

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.  

Παλεύουμε για:

- Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις Συμβάσεις του 2009.

- Οι συμβάσεις να καλύπτουν ΚΑΙ τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο.

- Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ τουλάχιστον.

- Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, η μαύρη εργασία και τα μπλοκάκια.

- Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων. Επιστροφή όλων των τζογαρισμένων, κλεμμένων και "κουρεμένων" αποθεματικών των Ταμείων.

- ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας.

- Καλούμε τα σωματεία να πάρουν όλα τα μέτρα οργανώνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26/11 ώρα 12.00 στην ΕΣΗΕΑ και στις 27/11 στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, με το απεργιακό μπλοκ του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου