Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

...Και μετά διαμαρτύρονται, όταν τους καταγγέλλει το ΚΚΕ ως υπονομευτές του εργατικού κινήματος και των αγώνων των εργαζομένων

ΣΥΡΙΖΑ: Διεύρυνση με «μνημονιακούς» και απεργοσπάστες *


Αυτές τις μέρες που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος απ’ τους δύο θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και θα οδηγήσει το λαό και τη χώρα στη νέα εποχή» και αναζητούν οι μεν τους 180 και οι δε τους 121, οφείλει κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση των «διευρύνσεων».

Και οφείλει κανείς να το κάνει κυρίως ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφ' ενός γιατί τη σκληρή ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης τη βιώνει ο λαός κυριολεκτικά στο πετσί του και αφ' ετέρου γιατί όλη η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια έχει παραδιευρύνει και το ίδιο το φάσμα της διεύρυνσης (!) των συμμαχιών του…

Και εξηγούμε:

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοχαρακτηριζόταν πολιτικά ως κόμμα της «αριστεράς», που με την «αριστερή» κυβέρνησή του θα καταργούσε το μνημόνιο και επεδίωκε την ενότητα της «αριστεράς».

Στην πορεία η «αριστερά» έγινε «αντιμνημόνιο» και επομένως στη διεύρυνσή του χωρούσαν όλοι όσοι διαφωνούσαν και δεν ψήφιζαν το μνημόνιο (βλέπε ΑΝΕΛ).

Στην ίδια πορεία ο «ρεαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ του επέτρεψε να «διευρυνθεί» λίγο ακόμα και να αποκτήσει βουλευτές που «δε βαριέσαι, ας έχουν ψηφίσει και κανένα μνημόνιο ή κανένα μακροπρόθεσμο, αρκεί να είχαν διαφοροποιηθεί έγκαιρα» (βλέπε Λούκα Κατσέλη, Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και λοιπούς)!

Τώρα πια η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίτευξη των πολιτικών του επιδιώξεων έχει μόλις ένα προαπαιτούμενο: Να μην προτίθεται κάποιος να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! 

Επομένως, όπως ενημερωνόμαστε από τον Τύπο για τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Θοδώρας Τζάκρη, ο «διευρυμένος» ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μεταγραφή και βουλευτές που έχουν ψηφίσει και 3 μνημόνια (ναι, και 3 μνημόνια), αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η κ. Τζάκρη, μέχρι πριν 1 χρόνο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 3 φορές κατήγγειλε τη «μνημονιακή πολιτική» στις ομιλίες και 3 φορές την ψήφισε στις ψηφοφορίες!...

Και κάτι ακόμα: Η πολυπόθητη διεύρυνση για το «Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» δεν γίνεται μόνο «στα πάνω», με τα πολιτικά παζάρια και τις μεταγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. 

Γίνεται και «στα κάτω», όπως για παράδειγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπου στις εκλογές για το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής εμφανίζεται ψηφοδέλτιο με τίτλο «Ριζοσπαστική Ενότητα Μεταλλεργατών» το οποίο συναπαρτίζεται από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ (σιγά το νέο…), αλλά και από «τσιράκια» του βιομήχανου Μάνεση, μόνιμοι απεργοσπάστες, μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη των ηρωικών απεργών χαλυβουργών! 

Και μετά διαμαρτύρονται, όταν τους καταγγέλλει το ΚΚΕ ως υπονομευτές του εργατικού κινήματος και των αγώνων των εργαζομένων.

Η πορεία, λοιπόν, της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικό κορμό του νέου αστικού διπόλου είναι ταχύτερη και από τις ήδη δικαιωμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ.

Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να μη χάσουν άλλο χρόνο, περιμένοντας βελτίωση της ζωής τους από τις συμμαχίες και τις κυβερνήσεις των κομμάτων του συστήματος και της ΕΕ, αλλά να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη, τη δική τους οργάνωση και συμμαχία και φυσικά το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου