Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Όαση για τους λαούς» η ΕΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ...


Και τι δεν είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπερασπιστούν την ΕΕ κατά τη διάρκεια τις Επίκαιρης Επερώτησης του κόμματός τους που συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, σχετικά με το Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορίου Επενδύσεων ΗΠΑ - ΕΕ (το λεγόμενο TTIP) που βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων. 

Με τη συμφωνία αυτή, ΗΠΑ και ΕΕ επιδιώκουν να εξασφαλίσουν απεριόριστη δράση στους μονοπωλιακούς ομίλους τους, τσακίζοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους λαούς της Ευρώπης. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής χαρακτήρισε την ΕΕ «όαση για τους λαούς» που κινδυνεύει να χαθεί με αυτήν τη συμφωνία. 

Ο Γ. Σταθάκης σημείωσε για τη συμφωνία ότι «εδώ έχουμε μια πλήρη αντιστροφή της ευρωπαϊκής παράδοσης» και η ΕΕ «ενδίδει πλήρως σε ένα σύστημα ρυθμίσεων, συμφωνιών και δεσμεύσεων, οι οποίες ακυρώνουν κατά ένα μεγάλο μέρος το ευρωπαϊκό κεκτημένο». 

Με όλα αυτά δεν επιβεβαίωσαν απλά την 
πίστη του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωμονόδρομο. 


Προσπάθησαν να αποκρύψουν τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας, που έχει ως λόγο ύπαρξης τη θωράκιση και ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. 

«Έβγαλαν λάδι» συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα στο πλαίσιο του οποίου, τέτοιου  είδους διατλαντικές συμφωνίες - στο φόντο πάντα των επικίνδυνων για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών - είναι στη φύση του.

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου