Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Συναγερμός για την πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη!...

Στις αξιώσεις του κεφαλαίου απαντάμε με απεργία*


Συναγερμός για την πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη!  

Αυτό είναι το σύνθημα που έριξαν ήδη οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, την ίδια μέρα του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, την 1η του Νοέμβρη. Αυτή την ανάγκη πρέπει να υπηρετεί τις επόμενες μέρες η δράση κάθε συνδικάτου, κάθε συνδικαλιστή στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Σε αυτό το προσκλητήριο μάχης, για την οργάνωση και 
την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, έχουν θέση όλοι. 

Η απεργία, μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργατικού συνδικάτου, κάθε Λαϊκής Επιτροπής, Επιτροπής Αγώνα, μαζικού φορέα. Να γίνει υπόθεση όχι μόνο των εργατών, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών. 

Με δουλειά από τα κάτω, με αξιοποίηση της πλατιάς συσπείρωσης και της παρακαταθήκης που άφησε το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Είναι ώρα για κλιμάκωση και ισχυροποίηση της πάλης του λαϊκού κινήματος, καθώς κυβέρνηση και τρόικα ακονίζουν τα μαχαίρια για να εφορμήσουν και πάλι στα λαϊκά δικαιώματα. Τα μαντάτα από το τελευταίο Γιούρογκρουπ επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτήν την εξέλιξη. 

Κυρίως, όμως, το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ΣΕΒ, βιομήχανοι και τραπεζίτες, με το νέο αντεργατικό μανιφέστο που παρουσίασαν την περασμένη βδομάδα. Το μανιφέστο αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αναμονή, ούτε για αυταπάτες.

Οι αξιώσεις του κεφαλαίου δεν είναι μόνο προκλητικές. 

Δείχνουν επιπλέον ότι η επίθεση στους εργαζόμενους και στο λαό δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ότι απέναντι στο λαό δε στέκεται μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η τάξη που κατέχει την πραγματική εξουσία, την οικονομική δύναμη που εξασφαλίζει από την κατοχή των μεγάλων, συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Τα «θέλω» του ΣΕΒ είναι το μενού που έχει ήδη τεθεί στη «διαπραγμάτευση» κυβέρνησης - τρόικας, η οποία αναμένεται ν' αρχίσει μέσα στη βδομάδα. 

Η ταύτιση της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής ατζέντας με τις απαιτήσεις των βιομηχάνων «βγάζει μάτι». 

 Αποδεικνύει περίτρανα ότι πίσω από όλη τη ρητορική περί μνημονίων, δημόσιου χρέους, «αναδιαρθρώσεων» κ.λπ. στέκονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Αυτά είναι η κινητήρια δύναμη των ανατροπών. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ούτε λεπτό οι εργαζόμενοι.

Ιδού τι ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ: Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, παραπέρα μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», «θωράκιση» του νέου συστήματος απελευθέρωσης των απολύσεων μέσω του ΑΣΕΠ, ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο, οριστικό παραμερισμό του ΟΜΕΔ, αναβάθμιση του «κοινωνικού διαλόγου» και παραπέρα επέκταση της «μαθητείας». 

Κάθε μία απ' αυτές τις αξιώσεις είναι και ένα 
καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για το λαό μας...

*Περισσότερα στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου