Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»: Επικίνδυνη «μόδα» τα δημοψηφίσματα και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

«Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»: Επικίνδυνη «μόδα» 
τα  δημοψηφίσματα  και  οι  ηλεκτρονικές  ψηφοφορίες *


Επικίνδυνη «μόδα» χαρακτηρίζει η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» τα δημοψηφίσματα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πρακτικές που προτείνει η πλειοψηφία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας για να αποφανθεί ο κλάδος σε μία σειρά σημαντικά ζητήματα, όπως το νέο αντιλαϊκό Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως καταγγέλλει η παράταξη, το ΔΣ του ΔΣΑ συζήτησε στις 18-11-2014 τις μορφές αντίδρασης στο νέο αντιλαϊκό Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο ικανοποιεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ιδίως των τραπεζών, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, όπως και των δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» πρότεινε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, ώστε οι ίδιοι οι δικηγόροι που πλήττονται από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, μέσα από μια μαζική συλλογική διαδικασία, να συζητήσουν και να αποφασίσουν τις μορφές των κινητοποιήσεών τους. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Το ίδιο έχουμε επανειλημμένα προτείνει και για άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό κλπ., συναντώντας τη μόνιμη άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ. 

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ, επιδιώκοντας να παρακάμψουν τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, που είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου, αποφάσισαν, αντί γι’ αυτήν, να προκηρύξουν ένα "δημοψήφισμα"! 

Από ορισμένους μάλιστα συμβούλους "έπεσε" 
και η  ιδέα  της  "ηλεκτρονικής  ψηφοφορίας"!  

Ζήλεψαν, φαίνεται, το "συνάδελφό" τους πρύτανη του ΕΚΠΑ, που μαζί με την κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να περικυκλώσουν τις σχολές και να χτυπήσουν τους φοιτητές και που, μετά από αυτή την άγρια επίδειξη αυταρχισμού, εισηγείται "ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα" των φοιτητών για τις μορφές των κινητοποιήσεών τους! 

Έτσι, οι δικηγόροι θα "κινητοποιούνται" από την πολυθρόνα του γραφείου τους και αν είναι μάλιστα μισθωτοί στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεία, θα στέλνουν την "ηλεκτρονική ψήφο" τους με την εργοδοσία πάνω απ’ το κεφάλι τους.

Με τον τρόπο αυτό, που με "συνέπεια" ακολουθείται από την ηγεσία του ΔΣΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπονομεύονται οι μαζικές συλλογικές διαδικασίες, επιχειρείται η φίμωση της συλλογικής έκφρασης και δράσης της πλειοψηφίας των δικηγόρων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή καταιγίδα.

Πρόκειται για εξέλιξη που αντικειμενικά συμπίπτει με παρόμοιες αντιδραστικές διαδικασίες που προωθούνται από την κυβέρνηση, κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. 

Θέλουν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας και γενικότερα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παρότι δεν μας εκπλήσσει, είναι απαράδεκτο να πρωτοπορεί ο ΔΣΑ, που υποτίθεται ότι προασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα, στην εφαρμογή τέτοιων αντιδραστικών, εκφυλιστικών διαδικασιών. Αποδεικνύεται για μιαν ακόμη φορά ότι ούτε θέλει να εκφράσει τα συμφέροντα ούτε μπορεί να οργανώσει τους αγώνες των δικηγόρων που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η παράταξή μας καλεί τους συναδέλφους να αντιταχθούν σε τέτοιες μεθοδεύσεις, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματά τους στα δικά τους χέρια, να συμμετάσχουν μαζικά στην αποχή των δικηγόρων και την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ίδια ημέρα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου