Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διεκδικούν...

ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού ΚΚΕ: Καταγγέλλει
απειλές δημοτικού συμβούλου  σε  βάρος  μαθητών*


Τις «άθλιες πρακτικές» που αποτελούν συνέχεια των απειλών του υπουργού για τη «συμμόρφωση» των μαθητών στο «νέο Λύκειο» και την παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, καταγγέλλει η ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ, με αφορμή τη στάση δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ασυμβίβαστη Πορεία» που στηρίχθηκε από τους ΑΝΕΛ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, «ο εν λόγω κύριος εμφανίστηκε μαινόμενος στο χώρο του 1ου Λυκείου Καματερού που βρίσκεται σε κατάληψη και δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί το δήμο ζήτησε σε ρόλο εισαγγελέα τα στοιχεία του προέδρου του 15μελούς. 


Οι μαθητές αντέδρασαν και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.  

Στη συνέχεια στοχοποίησε μητέρα μαθήτριας του σχολείου και δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ ως υποκινήτρια της κατάληψης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους γονείς να συλλέξουν υπογραφές με τις οποίες να καταγγέλλουν τη δημοτική σύμβουλο του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι θα φροντίσει για τα περαιτέρω

Οι ενέργειές του έπεσαν στο κενό, κάτω από την αντίδραση της πλειοψηφίας των γονιών που ήταν παρόντες».

 

Το ΚΚΕ τονίζει ότι οι αγώνες των μαθητών για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα είναι πανάκριβο εξεταστικό κέντρο που θα μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, για μέλλον και ζωή με δικαιώματα είναι δίκαιοι.

Προσθέτει ότι με όλες του τις δυνάμεις θα στηρίξει τους αγώνες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

«Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διεκδικούν»  (ΕΔΩ)

«Δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, 
εκπαιδευτικών  στην  Αθήνα»  (VIDEO - ΦΩΤΟ  ΕΔΩ)

*Από το 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου