Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ: «...Τώρα χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα...»

Δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα στα 
παζάρια κυβέρνησης και τρόικας


Νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν το μεσημέρι Σαμαράς και Βενιζέλος, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς συνεχίζονται τα παζάρια με την τρόικα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει τέτοια συζήτηση ο υπουργός Οικονομικών απάντησε «πολλά γίνονται».

Ένα σενάριο που εξετάζει η συγκυβέρνηση είναι να κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο-«σκούπα» με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συμφωνηθούν.

Χθες το Euroworking Group (ΕΔΩ) επισήμανε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση πρέπει να «εργαστούν εντατικά» για να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» μέσα στο Δεκέμβρη.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

«Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικα δεν αφορούν τη λήψη ή όχι νέων αντιλαϊκών μέτρων, που είναι δεδομένη, αλλά τον τρόπο και χρόνο μετάβασης στη νέα φάση επιτήρησης, κατά την οποία θα συνεχιστεί ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων.

Είτε το μνημόνιο τελειώσει τυπικά στις 31/12/2014 είτε παραταθεί για κάποιους μήνες ακόμη, είτε συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα το ΔΝΤ είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα είναι εδώ οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου, δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού.


Τώρα χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να απαιτήσουμε κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και ν' ανοίξουμε το δρόμο για ν' απαλλαγούμε οριστικά από την ΕΕ, το χρέος και τα μονοπώλια, απ' τις κυβερνήσεις - σημερινές ή αυριανές - που αναγνωρίζουν και υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο».

Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

Τα παζάρια συγκυβέρνησης και τρόικας αφορούν... (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου