Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τα δίνουμε όλα για να κερδηθεί η μάχη της αυριανής απεργίας!

Μεγαλώνει η ευθύνη των ταξικών δυνάμεων, κόντρα 
στην εργοδοτική τρομοκρατία και την υπονόμευση 
από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό*


Η αυριανή, πανεργατική πανελλαδική απεργία 
είναι μια μάχη που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. 

Κόντρα στις δυσκολίες και την υπονόμευση από την πλευρά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι κρίσιμο ζήτημα να καταγραφεί η διάθεση και η ετοιμότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δώσουν με ταξικούς όρους τη μάχη, για να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - τρόικα, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται από τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση και με ποιο μείγμα διαχείρισης αναλαμβάνει να την προωθήσει κάθε φορά.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε 67 συνολικά απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 

Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη...

Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη

Η απεργία αποτελεί σταθμό σε μια μάχη που χρειάζεται να κορυφωθεί, όπως ακριβώς τα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε κυβέρνηση και τρόικα αποτελούν τον κρίκο μιας μακριάς αλυσίδας ανατροπών, που έρχεται από μακριά και θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η μάχη αυτή απαιτεί σταθερότητα και συνέπεια, σωστό προσανατολισμό, συσπείρωση δυνάμεων, διαρκή έγνοια για τη βελτίωση της λειτουργίας των συνδικάτων, ήττα της γραμμής του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. 

Μ' αυτούς τους όρους δόθηκε η μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο και η πείρα του αξιοποιείται τώρα στην οργάνωση της απεργίας, αλλά και μετά από αυτή. 

*Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου