Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΕ και τα όργανά της φιλολαϊκά δεν γίνονται...

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του 
ΚΚΕ για την πρόταση μομφής κατά της Κομισιόν


Σε δήλωσή της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει:

«Η πρόταση μομφής κατά της Επιτροπής, με αιτιολογικό τις συμφωνίες φοροαπαλλαγής μεταξύ του Λουξεμβούργου και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κατά το διάστημα της πρωθυπουργίας του Γιούνγκερ, υπογράφεται κατά κύριο λόγο από εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές πολιτικές δυνάμεις του αστικού τόξου.

Εκφράζει τις σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις, ιδίως των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών της ΕΕ, αλλά και τμημάτων του κεφαλαίου, με επίκεντρο ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν ενισχυμένοι στην προοπτική της ασταθούς καπιταλιστικής ανάκαμψης. 

Ταυτόχρονα, επιχειρεί δημαγωγικά να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας τις δυνάμεις αυτές να διαμαρτύρονται δήθεν για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, ενώ είναι οι ίδιες που στις χώρες τους ζητάνε ταυτόσημα μέτρα για φοροελαφρύνσεις και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο υπηρετούν. 

 

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ορκίζονται στις φιλομονοπωλιακές "αρχές" της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου.

Στην επιχείρηση χειραγώγησης και εγκλωβισμού λαϊκών συνειδήσεων στον ευρωμονόδρομο συμβάλλει και η άσφαιρη κριτική από τα κόμματα  της αστικής διαχείρισης ανάμεσά τους και αυτά του οπορτουνισμού, περί "νεοφιλελεύθερου" χαρακτήρα της Επιτροπής και του προέδρου της. 

Τα κόμματα του ΚΕΑ, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργούν συνειδητά στους λαούς την αυταπάτη ότι η Επιτροπή, όπως και η ΕΕ, μπορεί με ένα διαφορετικό συσχετισμό να γίνει φιλολαϊκή. Γι' αυτό άλλωστε το ΚΕΑ είχε προτείνει, ενόψει των ευρωεκλογών, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σαν υποψήφιο πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος μάλιστα ξιφουλκούσε για το "δικαίωμα" του Ζ. Κ. Γιούνκερ, να οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής σαν ένδειξη δήθεν "εκδημοκρατισμού" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα όργανα της ΕΕ αποτελούν ενιαίο σύνολο.  

Αποστολή τους είναι να εγγυώνται και να εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στα κράτη - μέλη της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.  

Γι αυτό, ανεξάρτητα από το πολιτικό προσωπικό που τα στελεχώνει, έχουν από τη φύση και το ρόλο τους βαθιά αντιδραστικό και αντεργατικό χαρακτήρα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την Επιτροπή και τον πρόεδρό της, όπως έκανε και με όλες τις προηγούμενες Επιτροπές της ΕΕ, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει ταυτόχρονα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και αντιπαλεύει συνολικά αυτή τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση. 

Η ΕΕ και τα όργανά της φιλολαϊκά δεν γίνονται, είναι εχθρός των λαών.  

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. 

Ελπίδα για τους λαούς είναι η συγκρότηση της δικής τους ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της οικονομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου