Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ «Καβγάδες» και «συναινέσεις» για τα μάτια του κεφαλαίου

Ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου στη Βουλή*


Την   προσπάθεια  συγκυβέρνησης  και  αξιωματικής  αντιπολίτευσης  να εγκλωβίσουν   τη  λαϊκή  δυσαρέσκεια  για  την  ασκούμενη  πολιτική  κατήγγειλε  ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ελληνικά λογιστικά πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις».

Ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα καταφεύγουν σε ζητήματα παρωνυχίδες για να οξύνουν την αντιπαράθεσή τους και να συγκαλύψουν αφ' ενός τη συμφωνία τους στις ανάγκες στήριξης της πορείας ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, των αναγκών κεφαλαίου και των στρατηγικών επιλογών της ΕΕ και αφ' ετέρου τους πραγματικούς υπαίτιους της κλιμάκωσης της επίθεσης που βιώνουν λαός και εργαζόμενοι. 

Υπογράμμισε πως οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο δεν έχουν σχέση με το δημοσιονομικό κενό, ούτε οι μαζικές απολύσεις. Αυτά είναι πάγιες αξιώσεις των βιομηχάνων, που επιζητούν μέτρα για την αναπαραγωγή μιας πολύ φθηνής εργατικής δύναμης χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων. 
 
Οι δύο... «μονομάχοι» αποδέχονται το πλαίσιο των μνημονίων της ΕΕ**
 
Την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε «και πάλι περί αποικίας, την ίδια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει συναντήσεις με τα διάφορα funds, τα διάφορα "αρπακτικά" δηλαδή, στο City του Λονδίνου».

Τόνισε ότι, όσο εντείνεται η αποπροσανατολιστική συζήτηση, «την ίδια στιγμή και οι δύο μονομάχοι, και οι δύο πόλοι, οι οποίοι στα λόγια αντιπαρατίθενται», στην ουσία αποδέχονται το «ευρωενωσιακό μνημόνιο που καθορίζεται για όλους τους λαούς της ΕΕ και το καθορίζει το σύμφωνο σταθερότητας, το καθορίζουν οι ενιαίοι κανόνες της νέας οικονομικής διακυβέρνησης. 

Και αυτό το ευρωπαϊκό μνημόνιο διαμορφώνει κανόνες εποπτείας και ελέγχου για το σύνολο των οικονομιών, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στο μνημόνιο ή όχι, ελέγχου των κρατικών προϋπολογισμών για όλα τα κράτη».

**ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ «Καβγάδες» και 
«συναινέσεις» για τα μάτια του κεφαλαίου (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου