Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα...

ΠΑΜΕ:  Όχι στις νέες ανατροπές στα 
κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα *Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ την επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, να βγουν στην αντεπίθεση, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Να μην τολμήσουν να πειράξουν τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα! Αποτελεί για την εργατική τάξη αιτία πολέμου. Κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ έχουν ήδη καταδικάσει τους εργαζόμενους στην εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία, στην ανεργία, στις χαμηλές συντάξεις, στην κουτσουρεμένη πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια.
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Μόνο η δύναμη των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους.
Να βγούμε στην αντεπίθεση, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

- Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

- Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

- Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

- Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο". 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ...Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα


Σε σχόλιο για τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό 
σύστημα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Με όχημα την ενοποίηση των Ταμείων και με πρόσχημα διάφορες παραπλανητικές θεωρίες, όπως η βιωσιμότητά τους, κυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν την πλήρη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Προετοιμάζουν νέες περικοπές σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επέκταση της επαγγελματικής - ιδιωτικής ασφάλισης που θα φορτωθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως ακριβώς απαιτεί ο ΣΕΒ.

Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός για να μην 
περάσουν οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. 

Για να επιστραφούν η 13η και 14η σύνταξη, να διεκδικήσουμε ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. 

Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα Ταμεία, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για το βούλιαγμά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου