Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Συνεχίζουμε αγωνιστικά - συλλογικά - αποφασιστικά για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τις οικογένειές μας».

ΟΒΣΑ: Κλειστές οι μικροεπιχειρήσεις στις 27  Νοέμβρη 
συμμετέχοντας  στην  πανελλαδική  απεργία. *
 

«Συνεχίζουμε αγωνιστικά - συλλογικά - αποφασιστικά 
για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τις οικογένειές μας». 

Αυτό επισημαίνει σε ψήφισμά της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καλώντας σε κλείσιμο των μικροεπιχειρήσεών τους στις 27 Νοέμβρη, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση της Ομόνοιας στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο ψήφισμά της η ΟΒΣΑ επισημαίνει:

«Συνάδελφε-ισσα αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα.
Όλο το τελευταίο διάστημα ακούμε για ανάπτυξη, για φως στο βάθος του τούνελ, για τα δύσκολα που περάσανε και πλέον μπορούμε να ανασάνουμε.

Στην πράξη όμως η ζωή μας έχει γίνει κόλαση, με την αναδουλειά να συνεχίζεται, με την απειλή των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζα πάνω από τα κεφάλια μας.
Οι ρυθμίσεις για εφορία και κόκκινα δάνεια, που προωθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύονται δύο ακόμη εργαλεία είσπραξης των διάφορων μνημονιακών χαρατσιών που μας επιβλήθηκαν και μας οδηγούν στο κλείσιμο και τη χρεοκοπία.

Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται δεν μας αφορά, ενώ θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομίλων και επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, που ψηφίζεται τέλος Νοέμβρη, είναι διαμορφωμένος στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των προηγούμενων χρόνων.

Μοιράζει ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, χωρίς καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, κατοχυρώνει την εξοντωτική φορολογία για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, μειώνει τη χρηματοδότηση των Ταμείων και των άλλων κοινωνικών δαπανών, ενώ τη μερίδα του λέοντος θα την καρπωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Φτάνει πια

Απορρίπτουμε τη λογική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων για μια ζωή με ψίχουλα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή για εμάς και την οικογένειά μας που να ανταποκρίνεται στο σήμερα και όχι στον προηγούμενο αιώνα.

Παλεύουμε μαζί με όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τις οικογένειές μας για να μπει φρένο σ’ αυτή την πολιτική. Ξέρουμε καλά ότι μόνο η δική μας συμμαχία όλων όσοι υποφέρουμε μπορεί να δώσει ισχυρή απάντηση στη συμμαχία μονοπωλίων - ΕΕ - συγκυβέρνησης.

Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με τους πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα, έδωσε ισχυρό μήνυμα. Έδωσε νέα δυναμική, "φώτισε" το δρόμο.

Συνάδελφε-ισσα

Αμέσως μετά το καλοκαίρι οι δυνάμεις μας οργάνωσαν την αντίστασή μας ενάντια στα απειλητικά σημειώματα του ΚΕΑΟ, πραγματοποιήσαμε δεκάδες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, παραστάσεις. 

Διοργανώσαμε κινητοποίηση για τα χρέη την 1η Οκτώβρη και δώσαμε αγωνιστική συνέχεια, συμμετέχοντας μαζί με τις πάνω από χίλιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με δεκάδες αποφάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες.

Ο αγώνας συνεχίζεται πιο αποφασιστικά, στις 27 Νοέμβρη κλείνουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας πριν μας κλείσουν. 

Την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, δεν δουλεύει κανείς ΕΒΕ. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις μικροεπιχειρήσεις μας και κατεβαίνουμε στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. (Προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος).

Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να δουλέψουν με αγωνιστική αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Να συζητήσουν με όλους τους συναδέλφους, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις παντού. Να μη μείνει μαγαζί, γραφείο, βιοτεχνία, συνεργείο που να μην επισκεφτούμε.

Να μπολιάσουμε αγωνιστικά τους συναδέλφους, να περάσει κλίμα αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και αντιμετωπίζουν άμεσα την απειλή της κατάσχεσης.

Ένας για όλους και όλοι για Έναν.

Να φτάσει το κάλεσμα για την απεργία στις 27 Νοέμβρη παντού.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε: 

- Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Διαχωρισμός των κλάδων Σύνταξης και Υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο Υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.

- Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

- Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.

- Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

- Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση' επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

- Πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών για τους πλημμυροπαθείς συνάδελφους. Πάγωμα των χρεών σε Δημόσιο και τράπεζες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, κατάργηση των δημοτικών τελών για το επόμενο εξάμηνο».

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου