Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ: «...Η άποψη ότι δεν χρειάζονται αγώνες...να αποκρουστεί ΑΜΕΣΑ από το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους».


Η ΠΑΣΕΒΕ προειδοποιεί: Κάποιοι ψάχνουν για πελάτες*


Τα δίκτυα που στήνουν ορισμένοι (δικηγόροι, οικονομολόγοι, «συνδικαλιστές»), υποσχόμενοι  ότι θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ. 

Όπως αναφέρει, τέτοιες μεθοδεύσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως μέσω του διαδικτύου και προειδοποιεί τους αυτοαπασχολούμενους να μην πιστεύουν όλα όσα υπόσχονται (λαγούς με πετραχήλια) διάφοροι κρυμμένοι πίσω από την απόσταση και την ανωνυμία του διαδικτύου.

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ότι «το συνάδελφο όταν τον κυνηγάει το Ταμείο, όταν του έρχονται τα τρομοκρατικά σημειώματα, όταν η ΔΕΗ του κόβει το ρεύμα, θα τον υπερασπίσει το σωματείο του, οι συνάδελφοί του, το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, η γειτονιά του, με κάθε τρόπο και πάση θυσία».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:

«Παλεύουμε καθημερινά για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο για να έχουν όλοι δωρεάν περίθαλψη και παροχές Υγείας, για να εμποδίσουμε τις κατασχέσεις κλπ.  

Χτίζουμε την αλληλεγγύη έτσι όπως 
μόνο ίσος προς ίσο μπορεί να το κάνει!

Προειδοποιούμε τους συναδέλφους που σκέφτονται να απευθυνθούν σε αυτούς να μην τρέφουν αυταπάτες. Να εξετάσουν, με βάση την πείρα τους και τις ανάγκες τους, τι πραγματικά μας προτείνουν. Πίσω από τα μεγάλα λόγια θα διακρίνουν ότι οι προτάσεις τους δεν αμφισβητούν την εφαρμοζόμενη πολιτική, αντιθέτως στηρίζουν τη λογική της ανταποδοτικότητας, όσο θα πληρώνεις θα έχεις και υγεία. Αντιμετωπίζουν την Υγεία και την Πρόνοια ως εμπόρευμα. Δεν απαντούν τι θα γίνει με τα φάρμακα και την περίθαλψη της οικογένειάς μας, όταν δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ. 

Η αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων δεν είναι θέμα διαδικαστικό και νομικό. Εξάλλου, με τη σφραγίδα της νομιμότητας έχουν έρθει όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος τους; Δεν είναι αφελείς, θέλουν:
 
- είτε να αποκομίσουν κέρδος (κάποιοι μαζεύουν 20ευρα), 
 
- είτε να αποκοιμίσουν τους συναδέλφους για να μην 
   αγωνίζονται και να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση  
 
- είτε να καλλιεργήσουν την αναμονή κάποιου νέου σωτήρα, 
 
- είτε να φτιάξουν πολιτική πελατεία.
 
ΟΛΟΙ αυτοί, χρόνια τώρα, βάζουν πλάτη στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, δεν ξέρουν τι θα πει αγώνας. Γι’ αυτούς η κρίση είναι μια "παρεξήγηση" και τα πάντα μπορούν να λυθούν με κοινωνική συναίνεση. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το αγωνιστικό διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι δηλωμένοι αντίπαλοί του. Κάποιες φορές επικαλούνται και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προσπαθώντας να βάλουν έτσι την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρόλο ανώτατου κριτή, κρύβοντας ότι όλες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις είναι δικιά τους γραμμή.

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα δεν αποκλείει και τη νομική υποστήριξη των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Γι’ αυτό και παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες νομικής βοήθειας προς τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας και την ΠΑΣΕΒΕ. 

Η άποψη ότι δεν χρειάζονται αγώνες, ότι μπορούμε έξω από το οργανωμένο αγωνιστικό κίνημα να βρούμε το δίκιο μας στα δικαστήρια είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, επιζήμια και πρέπει να αποκρουστεί ΑΜΕΣΑ από το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου