Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο σε σύγκρουση με την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα.

Ο λαός να απορρίψει τα ψέματα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης


Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η λεγόμενη κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα δεν έχει στόχο να βάλει φρένο στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά να διεκδικήσει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. 

Συσκοτίζει το γεγονός ότι πλήθος αντιλαϊκών μέτρων έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα τα νιώσει στο πετσί του ο λαός το επόμενο διάστημα, ενώ άλλα λεγόμενα "διαρθρωτικά", όπως οι νέοι φόροι σε ακίνητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απολύσεις, οι περικοπές στο ασφαλιστικό κ.ά. -ανεξάρτητα αν πάρουν τη μορφή νέου μνημονίου- είναι προ των πυλών, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες της ελληνικής πλουτοκρατίας και η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Εξίσου αποπροσανατολιστική είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπόσχεται στο λαό καλύτερες μέρες, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αλλά μέσω μιας πιο ικανής διαπραγμάτευσης και ενός κουρέματος, όπως αυτό που προτείνει το ΔΝΤ, τασσόμενη με τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου που ζητάνε αλλαγή στο μοντέλο διαχείρισης.

 
Ο λαός χρειάζεται να απορρίψει τα ψέματα 
τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καμία διαπραγμάτευση από καμία κυβέρνηση -σημερινή ή αυριανή- εντός των τειχών της ΕΕ δε μπορεί να ματαιώσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και τα μνημόνια διαρκείας. 

Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο 
σε σύγκρουση με την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. 

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από τη φτώχεια, τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης».

 Ορυμαγδός από μέτρα στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου