Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: «Στα κυβερνητικά μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας, ο λαός πρέπει να απαντήσει με οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης παντού...».

Μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας από τον Αντώνη Σαμαρά* 

 
Η ικανότητα διαχείρισης της κρίσης υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει -μεταξύ άλλων- και ικανότητα διαχείρισης της φτώχειας που αυξάνεται σε περίοδο κρίσης.

Κι ακριβώς αυτό ανέδειξε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη, λέγοντας ότι «η πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική» και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες».

Κοινωνικό κράτος ονομάζει ο πρωθυπουργός την ελεημοσύνη τύπου κοινωνικών παντοπωλείων που προωθεί και η κυβέρνησή του, η οποία άλλωστε με απόφασή της έβαλε στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα ληγμένα προϊόντα με το πρόσχημα της κοινωνικής πολιτικής.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της ακρίβειας υποστηρίζοντας ότι και το άνοιγμα των αγορών και των καταστημάτων τις Κυριακές βοηθούν στο να πέσουν οι τιμές, αλλά απέφυγε κάθε αναφορά στην έμμεση φορολογία που επιβαρύνει τις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης.

Οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού έγιναν για να εξυπηρετήσουν ένα στόχο, να εμφανίσει την αντιλαϊκή πολιτική μονόδρομο και την κυβέρνησή του ικανή στη διαχείριση των προβλημάτων.

Αφού ανέφερε ότι πρέπει «να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά, αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου», ζήτησε τη στήριξη στην κυρίαρχη πολιτική, διότι όπως ισχυρίστηκε «κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει». Δεν έμεινε μόνο σε αυτά, αισθάνθηκε την ανάγκη να πει «σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα».

Και το ερώτημα είναι απλό: Αφού πάμε καλύτερα, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, τότε γιατί χρειάζεται να εγκαινιάζει «αγορές του καταναλωτή» και να μιλά για φτώχεια;
Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την «Αγορά του Καταναλωτή» θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών και οι χονδρέμποροι θα μπορούν να πωλούν και λιανική σε τιμές χαμηλότερες.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ρέντη

Σε σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ρέντη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
 
«Η "κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη", που επικαλείται ο πρωθυπουργός, είναι ο συμβιβασμός του λαού με τη φτώχεια που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, η παραίτηση από κάθε ελπίδα να αλλάξει η ζωή του και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, η υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Στα κυβερνητικά μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας, ο λαός πρέπει να απαντήσει με οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά, για να πάρει πραγματικές ανάσες σήμερα ο λαός και ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελός του».   

* "Μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας..."  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου