Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ: «Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία, στις 3 Νοέμβρη απεργούμε»

Κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ για την Κυριακάτικη αργία 
Aπεργία στις 3 Νοέμβρη.
 
Δεκάδες οι αντιδράσεις ενάντια στο 
άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
 
 
Με απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου για την κατάργηση της Κυριακής-αργίας, απαντούν εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Στην Αθήνα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία θα δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στην οποία καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιάστις 10 π.μ., έξω απ' τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως)...

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ: «Κάτω 
τα χέρια από την κυριακάτικη αργία, στις 3 Νοέμβρη απεργούμε»

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου»(Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ)

ΠΑΣΕΒΕ: Το μέτρο θα οδηγήσει πιο γρήγορα 
στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών απευθύνει κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα «να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3 Νοέμβρη». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ)

ΟΓΕ: Η θέση των γυναικών είναι στον αγώνα
για την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τονίζει οτι «Η θέση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι μπροστά στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, από τα εμπορεύματα των οποίων δεν μπορούν να αποκτήσουν τίποτα, μιας και τους λείπει όχι ο χρόνος, αλλά τα χρήματα». (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΟΓΕ)

Την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 3ης Νοέμβρη, εκφράζουν μεταξύ άλλων: Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου νομού Λάρισας, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Πράκτικερ, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλλιθέας, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου, η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου