Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Να επαγρυπνούν οι λαοί της περιοχής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 
για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

  
Σε ανακοίνωσή του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η ενίσχυση της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, μέσω της υπογραφής σειράς συμφωνιών, όχι μόνο δε θα φέρει φιλολαϊκή ανάπτυξη, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους λαούς, προκειμένου να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι υποδομές και πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Ειδικά οι συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, που εντάσσονται στο στόχο της δημιουργίας ενεργειακού τόξου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, προωθούν την περαιτέρω παράδοση του ορυκτού πλούτου των χωρών σε εγχώρια και διεθνή μονοπώλια και την εμπλοκή της Ελλάδας στους οξύτατους ανταγωνισμούς για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα. 

Άλλωστε το Ισραήλ προωθεί αντίστοιχες συμφωνίες και με την Τουρκία διατηρώντας με αυτήν σχέσεις ανταγωνισμού αλλά και συνεργασίας.

Ο ελληνικός λαός, συνολικά οι λαοί της περιοχής 
πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. 

Χρειάζεται να σταματήσει τώρα η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ που εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και χωρών της περιοχής. Μονόδρομος και προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη και συνεργασία αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των χωρών είναι οι λαοί να γίνουν κυρίαρχοι του ορυκτού πλούτου, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο, το δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».

Ενίσχυση της «στρατηγικής συνεργασίας» προς όφελος των μονοπωλίων (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου