Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σχολικοί Φύλακες: «...με τη διαθεσιμότητα-απόλυση 2.200 σχολικών φυλάκων από τις 23/07/2013 καταργήθηκε ένας θεσμός κοινωνικός, επιτυχημένος...»




Η πορεία των σχολικών φυλάκων ξεκίνησε με τα πόδια στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» και τελικό προορισμό την Αθήνα. 
 
Οι σχολικοί φύλακες πέρασαν το πρωί της Δευτέρας τον Τύμβο του Μαραθώνα και το πρωί της Τρίτης κατέβηκαν τη λεωφόρο Μεσογείων και από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συνέχισαν  μέχρι τη Βουλή, όπου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι κόντρα στη διαθεσιμότητα,  έχοντας στο πλευρό τους και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Το μεσημέρι είχαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων στην Βουλή και κατέθεσαν το ψήφισμά τους στο γραφείο της ΝΔ. 

Με το ψήφισμά τους οι σχολικοί φύλακες ζητούν την κατάργηση του νόμου για τη διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζοντας την «ανθρωποκτόνο» και την επιστροφή όλων των φυλάκων στα σχολεία. Επισημαίνοντας ότι «με τη διαθεσιμότητα-απόλυση 2.200 σχολικών φυλάκων από τις 23/07/2013 καταργήθηκε ένας θεσμός κοινωνικός, επιτυχημένος».


ΚΚΕ σε σχολικούς φύλακες: Συνεχίστε τον αγώνα 
διευρύνοντας το μέτωπο της ταξικής αλληλεγγύης*

«Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στην αγωνιστική κάθοδο σχολικών φυλάκων στην Αθήνα που ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτέμβρη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις.

Μιλώντας στην αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Γιώργος Λαμπρούλης, αφού εξέφρασαν την συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, σημείωσαν ότι στο επίκεντρο της πάλης του ΚΚΕ είναι το δικαίωμα στην σταθερή και πλήρη απασχόληση με όλα τα σύγχρονα κοινωνικοασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα. Επίσης τους κάλεσαν να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα τους διευρύνοντας το μέτωπο της ταξικής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά τους οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι ο πολυήμερος αγώνας τους και οι ζεστές εκδηλώσεις αλληλεγγύης είναι εμπειρία ζωής, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. 

 

Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανατοποθετηθούν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία και να αναγνωριστεί ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μην εκχωρηθεί η φύλαξη των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου