Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κοροϊδεύουν το λαό

 
 
Η κυβέρνηση διοχετεύει πληροφορίες ότι τα στελέχη της σηκώνουν τοίχο αντίστασης σε αξιώσεις της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων. Από την άλλη η οξύτατη «αντιμνημονιακή ρητορεία» του αστικού Τύπου φανερώνει πως ενισχύονται στην αστική τάξη της Ελλάδας οι απαιτήσεις για αλλαγή μείγματος πολιτικής για τη διαχείριση της κρίσης. Δυναμώνουν οι φωνές ότι με την τρόικα και την πολιτική της συνεχίζεται η ύφεση... 

Έτσι, μαζί, παλιοί και όψιμοι εξορκιστές των μνημονίων και της τρόικας προσπαθούν να κρύψουν ότι η στρατηγική του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού καπιταλισμού είναι αδιαπραγμάτευτη. Ότι οι διαπραγματεύσεις τους αφορούν τα δικά τους συμφέροντα. Γι' αυτό, άλλωστε, το πρόγραμμα των αναδιαρθρώσεων θα το συνεχίσουν.

Βεβαίως, προκαλεί οργή και αγανάκτηση να παριστάνουν τους σωματοφύλακες των εργαζομένων στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να μιλάνε για αντιστάσεις όταν αυτοί, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν όλους τους αντιλαϊκούς νόμους για τη μείωση των μισθών και συντάξεων, την καθιέρωση μισθών κάτω και από 500 ευρώ, μετέτρεψαν το σύστημα της δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης σε εφιάλτη όσων αρρωσταίνουν ή δεν έχουν καλή υγεία.

Τόσο η ελάφρυνση του χρέους που υπόσχεται η κυβέρνηση όσο και το «κούρεμα» που υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, συντασσόμενη ουσιαστικά με τις θέσεις του ΔΝΤ, προϋποθέτουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Κοροϊδεύουν, λοιπόν, το λαό αφού ουσιαστικά όλοι τους αποδέχονται την καπιταλιστική οικονομία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ανάγκη των μονοπωλίων να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Από την "ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ" του Ριζοσπάστη, Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου