Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί όλους τους μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ...να συστρατευθούν σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.

ΠΑΣΕΒΕ: Κάλεσμα για κινητοποιήσεις στις 3 Νοέμβρη 
ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 


Κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3 Νοέμβρη, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών καλεί σε ξεσηκωμό, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της προχωράει στην εφαρμογή του «Νέου Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία, κόντρα και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

«Σε αυτή την άθλια προσπάθεια έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της, δημάρχους, περιφερειάρχες, ΜΜΕ κ.α. Μεγάλη βοήθεια, επίσης, είχε και έχει από τους πάντα "πρόθυμους" συνδικαλιστές που υπηρετούν με μεγάλη σπουδή και προθυμία όλες αυτές τις πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα πολυκαταστημάτων, εμπορικών αλυσίδων κλπ».

Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα προειδοποιεί η ΠΑΣΕΒΕ. 

Καλεί όλους τους μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. 

Να συστρατευθούν σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους 
και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ. 

Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στο λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τα χρέη.

Η ΠΑΣΕΒΕ παλεύει για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου