Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Για 7η φορά στο Πέραμα η εικαστική έκθεση «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερο»

Εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 11 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ.,
η 7η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερo» στη ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ (11-20 ΟΚΤΩΒΡΗ)


Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους απευθύνουν οι διοργανωτές  (Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος συνδικάτα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, Λαϊκές Επιτροπές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά) να επισκεφθούν και να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τη φετινή 7η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερo» που πραγματοποιείται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, από 11-20 Οκτώβρη, πάντα με ελεύθερη είσοδο και πάντα με το σύνθημα:   

«Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του».

 
 Από τα εγκαίνια της έκθεσης της 19ης Οκτωβρίου 2012,
κτίριο ΝΑΥΣΙ  Γ (φωτ. Μ.Π.)

«Στόχος της έκθεσης που γίνεται για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», όπως δήλωσαν οι διοργανωτές «είναι να γεννηθεί και να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: Η εργατική τάξη. 

 
Γλυπτό στην έκθεση της 19ης Οκτωβρίου 2012,
κτίριο ΝΑΥΣΙ Γ (φωτ. Μ.Π.)

Σε αυτούς τους καιρούς, είναι περισσότερο αναγκαίο η τέχνη να στέκεται στο πλάι της εργατικής τάξης, να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας. Να επιστρατεύει τα δικά της αισθητικά όπλα, τη γνώση, αλλά και όλο τον ανθρώπινο ψυχισμό, τη φαντασία, το συναίσθημα και τη βούληση να στρατευθεί με τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημιουργών όλου του κόσμου. 
 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να συναντηθούν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη της τέχνης και της δημιουργίας, στη Ζώνη της ταξικής πάλης και της αλληλεγγύης».
 
 
  Επίσκεψη μαθητών στην περσινή έκθεση στη Ζώνη.

Πάνω από 220 εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες κ.λπ.), φωτογράφοι, θεατρικά και μουσικά σχήματα στις παράλληλες εκδηλώσεις, δίνουν το «παρών» και υπογράφουν με το έργο τους, την τέχνη τους και τη συμμετοχή τους, το μήνυμα της έκθεσης.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης της 19ης Οκτωβρίου 2012,
κτίριο ΝΑΥΣΙ Γ (φωτ. Μ.Π.)
 
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: (ΕΔΩ)
...
H έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Το αναλυτικό πρόγραμμα και αναλυτικά οι παράλληλες εκδηλώσεις ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.perasma.org.

Η πρόσβαση στο χώρο της έκθεσης γίνεται από την Ομόνοια με τα λεωφορεία Β18 - Γ18, από τη Μενάνδρου, και από τον Πειραιά με το λεωφορείο 843 από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου