Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«...όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας απορρέουν από τη στρατηγική της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα, που έχει ως στόχο να γίνει φθηνότερη η τιμή της εργατικής δύναμης».




«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βρει ασφάλεια, όπως δεν μπορεί να εξασφαλίσει και το δικαίωμα στην Παιδεία, στην Υγεία και στην εργασία, μέσα από τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».
Αυτό τόνισε στη ΝΕΤ ο Κυριάκος Ιωαννίδης, στέλεχος του ΚΚΕ, το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή τα νέα μέτρα που έρχονται και την υπόθεση των υποκλοπών.
Στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας απορρέουν από τη στρατηγική της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα, που έχει ως στόχο να γίνει φθηνότερη η τιμή της εργατικής δύναμης.
Ο Κυριάκος Ιωαννίδης επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί ο λαός δεν το δημιούργησε. «Το ελληνικό κράτος δεν δανείστηκε για να ζήσει ο λαός καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σχολιάζοντας τις «αντιδράσεις» των κυβερνητικών βουλευτών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, έκανε λόγο για «πυροτέχνημα», υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο γίνεται κάθε φορά που έρχονται νέα μέτρα.
Αναφερόμενος στις υποκλοπές, ξεκαθάρισε ότι δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη στο ΚΚΕ, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που εκφράζει τους ανταγωνισμούς και τις συμμαχίες των καπιταλιστικών κρατών.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου