Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στην απεργία στις 23 Οκτώβρη.

Κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 23 Οκτώβρη απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Να δώσουν δυναμικό «παρών» μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζόμενων, με το ΠΑΜΕ.
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι,
Η Κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει καλά κρατεί. Η προπαγάνδα των κυβερνητικών επιτελείων, μαζί με τα παπαγαλάκια τους, για μια δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την επάνοδο στις αγορές, για τις δήθεν επενδύσεις που καθημερινά εξαγγέλλονται, για τις θυσίες της λαϊκής οικογένειας που "δήθεν" πιάνουν τόπο, δεν μπορούν να σκεπάσουν την ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.

Το success story της κυβερνητικής προπαγάνδας για τον 
αυτοαπασχολούμενο, για την λαϊκή οικογένεια σημαίνει:
- Πραγματική ανεργία πάνω από 2 εκ. εργαζόμενους. Η χώρα μας είναι πρώτη στην       ευρωζώνη. 
- Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους. 
- Άγρια φορολογία από το πρώτο ευρώ, με 26%. 
- Διάλυση των "απομειναριών" του κοινωνικού κράτους στην Υγεία, στη σύνταξη, στην     Παιδεία. 
- Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. 
- Μισθοί των 500 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν. 
- Συντάξεις επιδόματα "πτωχοκομείο". 
- Χαράτσια, ξανά και ξανά, απειλές και τρομοκρατία ότι θα μας βγάζουν στο δρόμο και θα μας στείλουν φυλακή.
 
Φτάνει πια - Δεν πάει άλλο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αποκτήσαμε αρκετή πείρα.
Δεν μπορούμε ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε να περιμένουμε, ούτε να αφήσουμε στην τύχη μας στις συμβιβασμένες ηγεσίες που ελέγχουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και την πλειοψηφία των ομοσπονδιών. 

ΟΛΟΙ αυτοί, ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες τους, την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν, είναι συνυπεύθυνοι. Η υπονόμευση του κλεισίματος των μαγαζιών, που οι ίδιοι είχαν εξαγγείλει στις 16/9, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποια πολιτική υπηρετούν.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει την φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, τη νεολαία, τον φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει "ΠΑΡΩΝ".

Να σκεφτεί το μεροκάματο που δεν βγάζει, την Εφορία και τον ΟΑΕΕ που τον απειλούν με κατασχέσεις, τους απλήρωτους λογαριασμούς που τον πνίγουν, την Παιδεία που δεν έχει και τα φάρμακα που αγοράζει, τα παιδιά του στοιβάζονται στα υποβαθμισμένα σχολεία και τους απλήρωτους καθηγητές, την σύνταξή του που δεν αρκεί για να βγάλει τον μήνα.

Να φανεί η αντίστασή του στην πολιτική που μας αφανίζει.

Να δώσει νέα πνοή και ώθηση στον αγώνα για το δυνάμωμα των σωματείων με νέους συναδέλφους, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Με το αγωνιστικό μας "παρών" στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Οκτώβρη, να δώσουμε νέο δυναμικό, αγωνιστικό μήνυμα. Να αφήσουμε τη δουλειά και να βγούμε στους δρόμους, μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζόμενων, με το ΠΑΜΕ. 

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες μέσα από συνεδριάσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες, να ενημερώσουν, συζητήσουν και κινητοποιήσουν τα μέλη τους. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Επιδιώκουμε:
- Να νοιώσει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος ότι δεν είναι μόνος. Να στηριχθεί στο σωματείο του. Να βοηθηθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και ΚΥΡΙΩΣ γιατί συμβαίνει. 
- Να απλώσουμε το χέρι στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους που βρίσκονται έξω από τα σωματεία τους. Να αναδείξουμε την ανάγκη και της δικής τους συμμετοχής. 
- Να σβηστούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να έχουμε "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο". Δεν σωζόμαστε με το να μην απεργήσουμε μια φορά. Το ξέρουμε από την πείρα μας, δεν φταίει η απεργία που δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη. Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, φταίει. Η ανεργία που είναι πάνω από 30%, φταίει. Τα μεροκάματα των 15-20 ευρώ φταίνε. 
- Να καταγγελθεί μαζικά το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα που βάζει πλάτη για το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής με χίλιους τρόπους, είτε σαν "αξιόπιστοι κοινωνικοί συνομιλητές", είτε κάνοντας "διαρθρωτικές προτάσεις", είτε υπονομεύοντας τους αγώνες και αφήνοντας στη γωνία τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. 
- Να βροντοφωνάξουμε ότι ανάπτυξη προς όφελος της λαϊκής οικογένειας, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τα μονοπώλια με το πολιτικό τους προσωπικό στην εξουσία, δεν μπορεί να υπάρξει.
 
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πάλη για τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή μας, αντιπαλεύοντας συνολικά την πολιτική και τους πολιτικούς που μας αφανίζουν.

Διεκδικούμε: 

- Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας

Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης

- Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ

- Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις

- Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2\3 από τον κρατικό προϋπολογισμό

Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου

- Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς

- Καμιά μείωση των συντάξεων

Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των “αντικειμενικών κριτηρίων”

- Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου

- Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ

Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.

Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό "παρών" στην απεργία στις 23 Οκτώβρη 2013, μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζόμενων, με το ΠΑΜΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου