Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«...η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής στους νεκρούς κομμουνιστές και αγωνιστές του ελληνικού λαού. Είναι μέρα τιμής στην τιτάνια προσφορά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης».

Να μην περάσει η παραχάραξη της Ιστορίας από την αστική τάξη*


Η επέτειος της 28ης Οκτώβρη φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από την αστική τάξη. Η διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων άλλωστε αποτελεί μέρος της σύγχρονης αντικομμουνιστικής εκστρατείας, με επικεφαλής ΕΕ και ΗΠΑ. 

Σ' αυτό το πνεύμα και στο σχολείο οι νέοι μαθαίνουν μια 
Ιστορία στα μέτρα του συστήματος, η οποία στερεί την αλήθεια. 

Στα σχολικά βιβλία γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ως και να εκμηδενιστεί η τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ για την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης στη χώρα μας, που αποτελεί γνήσια πηγή έμπνευσης και αγώνα για τη νέα γενιά, το σχολικό βιβλίο ναι μεν αναφέρεται στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, ωστόσο, αν ο μαθητής θέλει να μάθει τι ήταν, πρέπει να ακολουθήσει τον αστερίσκο και να ανατρέξει στο γλωσσάρι στο τέλος του βιβλίου για να διαβάσει μια αράδα παραπάνω.

Όλοι οι Έλληνες παρουσιάζονται λίγο-πολύ να έκαναν αντίσταση και ελάχιστοι έγιναν προδότες. Συνεπώς δεν υπήρχε χώρος για εκείνους που θησαύρισαν επί πτωμάτων στην Κατοχή, τους μαυραγορίτες, τους δοσίλογους, τα Τάγματα Ασφαλείας.

Και αυτά είναι μερικά ελάχιστα παραδείγματα...

Σήμερα που το αστικό σύστημα εξομοιώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, που το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ επιχειρεί να μπολιάσει τις νεανικές συνειδήσεις, η νέα γενιά πρέπει να ψάξει, να αναζητήσει και να βρει την αλήθεια. Να κάνει δική της υπόθεση να μάθει την πραγματική Ιστορία.  

  

Μάθε την αλήθεια!
Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα έχουν χρέος να μάθουν όλη την αλήθεια για την Ιστορία, για το μεγάλο ηρωικό αγώνα του λαού μας ενάντια στο φασισμό - ιμπεριαλισμό, για τις θυσίες του, τις νίκες και τις ήττες του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξαν η αστική τάξη και τα κόμματά της.

Να μάθει την ιστορική αλήθεια ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής στους νεκρούς κομμουνιστές και αγωνιστές του ελληνικού λαού. Είναι μέρα τιμής στην τιτάνια προσφορά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης.

Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια έχει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, έχει τις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, ο βασικός αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο της 
28ης Οκτωβρίου για τους μαθητές (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου