Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Ανιστόρητη και επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων»

Γ. Γκιόκας στο «STAR»: Ανιστόρητη και 
επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων *


Τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό πήρε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,  για να προπαγανδίσει την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» κατέφυγε στην προσφιλή τακτική κάθε αντικομμουνιστή, τη «σταλινολογία», για να εξισώσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που καθιερώνει την 23η Αυγούστου ως ημέρα μνήμης για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την εποχή που το αστικό κράτος μίλαγε για κονσερβοκούτια, έκανε λόγο για γκούλαγκ και άλλα εγκλήματα.

Στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτα, ανιστόρητα και επικίνδυνα» τα όσα ακούστηκαν.

Όπως είπε, «χθες ο πρωθυπουργός τσουβάλιασε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με την πολιτική θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σήμερα είχαμε αναφορές σε ημέρες μνήμης και επετείους που εξισώνουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η πιο εγκληματική και απάνθρωπη θεωρία συνδέεται με τον κομμουνισμό που ήταν ο πιο συνεπής και αδιάλλακτος εχθρός του φασισμού». Μάλιστα υπενθύμισε ότι «μόνο η Σοβιετική Ένωση κατέθεσε 20 εκατομμύρια νεκρούς, χώρια τα κομμουνιστικά κόμματα στις υπό κατοχή χώρες».

Φέρνοντας το παράδειγμα της 9ης Μάη που από Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών χαρακτηρίστηκε από την ΕΕ ως Ημέρα της Ευρώπης, αναρωτήθηκε πώς «μετά συζητάμε γιατί η νεολαία δεν ξέρει ιστορία και γιατί είναι επιρρεπείς στο φασισμό».

«Ποιον βλέπουν να τους απειλεί;»  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου