Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πάνε μαζί κοροϊδία και φοροεπιδρομή

Ωμή κοροϊδία και υποκρισία από κυβέρνηση και 
κυβερνητικούς βουλευτές για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.*


Tο Υπουργείο Οικονομικών, αυξάνοντας το συντελεστή του εμπαιγμού, μας κάνει τη χάρη και δεν θα φορολογήσει τελικά τα μαντριά, επιχειρώντας να λειάνει τις αρνητικές εντυπώσεις. Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) η αγροτική γη στην οποία βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και χώροι άλλης χρήσης όπως στάνες, θερμοκήπια κλπ, δεν πρόκειται να φορολογηθεί».
 
Μάλιστα, διαρρέεται πως οι εξαιρέσεις έγιναν με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και έτσι δεν θα φορολογηθούν τα κιόσκια για τα αγροτικά μηχανήματα και οι στάνες, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα τα σκιάζει η φοροκαταιγίδα.

Σε ρυθμούς κοροϊδίας και υποκρισίας κινείται Ερώτηση στη Βουλή 22 βουλευτών της ΝΔ για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ζητούν όχι να μην φορολογηθούν χωράφια, οικόπεδα και σπίτια αλλά απλά να μην φορολογηθούν υπερβολικά!

Στην Ερώτησή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά «με δεδομένο ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνσή τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική...». Πρόκειται δηλαδή για το «αντάρτικο» της μη υπερβολικής φορολόγησης ή καλύτερα της μη υπερβολικής είσπραξης πολιτικού κόστους για τους ίδιους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Προφανώς θεωρούν ότι η λαϊκή οργή και για τη νέα φοροεπιδρομή είναι δυνατόν να καμφθεί με αστειότητες ή με τη γνωστή πλέον τακτική της δήθεν ελάφρυνσης από ένα άγριο αντιλαϊκό μέτρο που έχει ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου