Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«...η σύγκρουση με την ΕΕ, η αποδέσμευση, και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής αποτελούν προϋπόθεση για να μπορεί ο κόσμος να ζήσει».


Ν. Καραθανασόπουλος στο «ΣΚΑΪ»: Η πάλη του λαού 
να επιβάλει την κατάργηση των φορολογικών βαρών


«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα σε συνθήκες ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει με την πάλη τους να επιβάλουν την απαλλαγή τους από τα φορολογικά βάρη στη θέρμανση, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στη διατροφή.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, απαίτησε να καταργηθούν ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, καθώς και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανέφερε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σωρευτικά, δηλαδή στους υπάρχοντες φόρους, που παραμένουν, προστίθενται νέοι φόροι.

Σχολιάζοντας την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, 
ξεκαθάρισε ότι ικανοποιεί τς ανάγκες του κεφαλαίου. 

Όπως είπε, το «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» έχει ως βασικούς άξονες «φτηνά εργατικά χέρια, νέα προνόμια και πεδία δράσης για το μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα σιδερένια δημοσιονομική πειθαρχία».

Αναδεικνύοντας τη διέξοδο, επισήμανε ότι «η σύγκρουση με την ΕΕ, η αποδέσμευση, και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής αποτελούν προϋπόθεση για να μπορεί ο κόσμος να ζήσει».

Ερωτώμενος για την αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, υπογράμμισε ότι «εντάσσεται στη λογική Πανεπιστήμια-ανώνυμες εταιρείες και εργαζόμενοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα». 

Συμπλήρωσε πως «στη θέση των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων που οδηγούνται στην απόλυση θα προσληφθεί μέσα από εργολαβίες, μέσα από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ένα πολύ φθηνό εργατοϋπαλληλικό δυναμικό και στο χώρο των Πανεπιστημίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου