Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

"ΚΚΕ: Πρόκληση για εργαζόμενους - νεολαία τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανεργία"Πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία,
χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με 
σχόλιό του τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για 
την αντιμετώπιση της ανεργίας. 

Το σχόλιο έχει ως εξής: 

    «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δήθεν για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καθώς την παραδίδουν βορά στο μεγάλο κεφάλαιο, να δουλεύει προσωρινά για ένα χαρτζιλίκι, χωρίς δικαιώματα, έως να την ρίξουν ξανά στην ανεργία. Είναι προγράμματα άμεσης χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρηματιών, που ταυτόχρονα τους διευκολύνει να απολύουν παλιότερους εργαζόμενους αυξάνοντας την ανεργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα από αυτά τα προγράμματα οι νέοι θα λαμβάνουν 400 ευρώ (το πολύ 460 ευρώ αν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ), δηλαδή ελάχιστα πάνω από το επίσημο όριο της φτώχειας, χωρίς ένσημο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρά μόνο κάλυψη έναντι εργατικού ατυχήματος! 

    Το σχεδόν 60% ποσοστό ανεργίας
στις νέες και τους νέους είναι ανατριχιαστικό στοιχείο που κραυγάζει για το πόσο αντιδραστικό είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που το υπηρετεί. Το εργατικό κίνημα, οι χιλιάδες άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, δεν πρέπει να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση της κυβέρνησης, που στο όνομα της ανακούφισης των ανέργων επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τους μισθούς ψίχουλα και το σκυμμένο κεφάλι, για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου