Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί... Η εργατική τάξη και ο λαός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να βάλει φραγμό και να ματαιώσει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο"


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση, καθώς και η μαζική αγωνιστική δράση που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ, κατά του καπιταλισμού. 

 Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τον τρόπο που τις αξιοποιεί η κυβέρνηση, επισημαίνεται πως πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει δίπλα στις τρομοκρατικές ενέργειες και να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κλπ. 


 

 

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να επιστρατεύσει τη
συσσωρευμένη εμπειρία του για να βγάλει σωστά συμπεράσματα. 


Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο Mall, είναι ύποπτες και προσφέρουν υπηρεσίες στις αντιδραστικές δυνάμεις και τα κέντρα που επιδιώκουν την τρομοκράτηση του λαού, την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων του. 

Η ατομική τρομοκρατία δεν είναι μορφή πάλης και δεν σχετίζεται με τις δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Έχει καταδικαστεί και έχει αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος της εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο λαός πρέπει να επιστρατεύσει τη συσσωρευμένη 
εμπειρία του για να βγάλει σωστά συμπεράσματα. 

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οργανώθηκαν μεγάλες προβοκάτσιες κατά των λαϊκών αγώνων, ότι πολλές φορές πίσω από αυτές είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες που υπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς ή εκβιασμούς, όπως επίσης και ότι ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί που σχετίζονται με ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων κ.α. 

Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας εξαπολύθηκαν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ψηφίστηκαν αντιδραστικοί «τρομονόμοι» και υπογράφηκαν συμφωνίες με ΕΕ – ΗΠΑ που νομιμοποιούν το φακέλωμα και την παραβίαση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Στο όνομα της τρομοκρατίας λεηλατούνται πηγές πρώτων υλών στην Αφρική.

Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει δίπλα στις τρομοκρατικές ενέργειες και να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κλπ.
Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση, καθώς και η μαζική αγωνιστική δράση που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ, κατά του καπιταλισμού.

Είναι προκλητική και επικίνδυνη για το λαό η επιστράτευση από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και άλλους μηχανισμούς του συστήματος, του αντιδραστικού ιδεολογήματος «των δύο άκρων». Η ταύτιση της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και της δολοφονικής – ρατσιστικής δράσης, που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού από την εργατική τάξη και το λαό.
 
Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στη δικομματικού τύπου φραστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό γιατί ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και τιμωρηθεί οι ένοχοι του προβοκατόρικου εγκλήματος στη Μαρφίν το 2010.

Η εργατική τάξη και ο λαός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να βάλει φραγμό και να ματαιώσει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο». (Από 902.gr_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου