Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πρώτος στη «λίστα» ο αποπροσανατολισμός*

 

Πρώτος στη «λίστα» ο αποπροσανατολισμός*

Μακριά από την ουσία ο τσακωμός τους και ο διαγκωνισμός για 
το ποιος μπορεί να πατάξει πιο αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή
«Τα υπαρκτά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ αξιοποιούν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενα απ' τα ΜΜΕ, προκειμένου να υπηρετήσει το καθένα τις ιδιαίτερες κομματικές του σκοπιμότητες. Ταυτόχρονα, συγκαλύπτουν όλα μαζί πίσω απ' τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό τη μήτρα φαινομένων όπως αυτό, που είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν.

Απώτερος στόχος της συγκυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει το λαό, εστιάζοντας την αντιπαράθεση στους χειρισμούς γύρω από τη λίστα και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναγάγουν την αντιμετώπιση τάχα της φοροδιαφυγής σε φάρμακο για κάθε νόσο, την ώρα που επελαύνουν τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα...».


Το σάπιο σύστημα δεν παίρνει εξυγίανση*
Σε σχόλιο της περασμένης Παρασκευής για τη λίστα Λαγκάρντ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Οπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα, που τον τσακίζουν και μετατρέπουν τον πλούτο, που παράγει, σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού, σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε offshore, με φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, με τραπεζικά απόρρητα, με ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος δεν κρύβεται. Από τα σπλάχνα του γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα. Γι' αυτό και δεν μπορεί να εξυγιανθεί, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».

* Ριζοσπάστης,  Όλο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου