Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ "Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα".Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξαγορές - συγχωνεύσεις, είναι η ναυαρχίδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η ιδιωτικοποίηση και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων δεν καθορίζονται από την κρίση, αφορούν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. 

Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται για να μπορούν οι καπιταλιστές, όταν θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να εξασφαλίσουν την  κερδοφορία τους.

Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται γιατί πρέπει οι ιδιώτες καπιταλιστές να διοχετεύσουν υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια και να κερδοφορήσουν. Στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικός ζωτικός χώρος τον οποίο δεν έχουν αξιοποιήσει τα ιδιωτικά μονοπώλια, ξένα και ελληνικά.

«Κράχτης» η καταστροφή του λαού*

"Με «κράχτη» την εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική για τη διαμόρφωση φτηνότερων, περισσότερο ευέλικτων εργατών, η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) κλιμακώνει το πρόγραμμα «προσέλκυσης επενδυτών», για την εκχώρηση στα μονοπώλια ζωτικού χώρου, νευραλγικών και συγκεντρωμένων κλάδων της οικονομίας και της παραγωγής, βασικών υποδομών, φιλέτων δημόσιας γης και περιουσίας..."* 

Το ΚΚΕ, για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζει ότι προϋπόθεση των επενδύσεων, είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους. 

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

«Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στον εκβιασμό της κυβέρνησης, που τον καλεί να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις, για να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.       Τόσο οι ιδιωτικοποιήσεις όσο και οι περικοπές είναι προαποφασισμένες από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουν στόχο να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Άλλωστε προϋπόθεση των επενδύσεων είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μην πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας.

Για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος».

* "«Κράχτης» η καταστροφή του λαού"  ΕΔΩ
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ: "«Εκταμίευσε» τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα" 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου