Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

"Πάλη, για εξουσία άλλη "

 
"Η «έκθεση Σέρκας» για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε μόλις προχτές στο Ευρωκοινοβούλιο, θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν όποιες αναδιαρθρώσεις κρίνουν αναγκαίες για την κερδοφορία τους, απολύσεις, γενικευμένη εφαρμογή της προσωρινής - ελαστικής απασχόλησης, ευελφάλεια, όλες δηλαδή τις αναδιαρθρώσεις για αύξηση της κερδοφορίας τους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας..."* 
 
Πάλη για άλλη εξουσία**

«Το σύνολο των μέτρων και κατευθύνσεων που προτείνει με την έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έρχεται να θωρακίσει τη θέση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Πρόκειται για αντεργατικές ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις με μόνιμο χαρακτήρα. Καμία υπόσχεση περί ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα.  
Η καπιταλιστική κερδοφορία βασίζεται στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και στην «αξιοποίηση» του «εφεδρικού στρατού» των ανέργων που γεννά το σύστημα.

Οι κατευθύνσεις της ΕΕ αποδεικνύουν τα ξεπερασμένα όρια του σάπιου καπιταλισμού. Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός από τη διαιώνιση του συστήματος, παρά μόνο μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, ανεξάρτητα από μείγμα διαχείρισης. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι τα μέτρα που σήμερα παίρνονται στην Ελλάδα στο όνομα της κρίσης, είναι στρατηγικού χαρακτήρα και αφορούν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Από αυτή τη σκοπιά, επαληθεύεται η ανάγκη, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ενδυναμώσουν την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού και όχι των μονοπωλίων».

   * "Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει τίποτα στους εργάτες" ΕΔΩ
 **  Ριζοσπάστης,  Κυριακή 20 Γενάρη 2013.
 «Έκθεση Σέρκας»"Σφίγγουν το χαλκά για να σωθούν τα μονοπώλια από την κρίση"ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου