Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

"Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο". Όπως τα μέτρα, έτσι και η κοροϊδία του λαού, από την Συγκυβέρνηση, δεν έχει τέλος.

 

Με σειρά αντιφάσεων ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας επιχείρησε στη ομιλία του με την οποία έκλεισε η συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό, να υποστηρίξει ότι τα μέτρα είναι και φιλολαϊκά.  Πρώτα όμως δήλωσε ότι τα μέτρα είναι αναγκαστικά για να έρθει η επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης.

Ισχυρίστηκε ότι αλλαγές στο νομοσχέδιο θα οδηγούσαν σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περικοπές δαπανών με δίκαιο τρόπο.

Ισχυρίστηκε ότι ωφελούνται οι πολύτεκνες οικογένειες και επιβαρύνονται "λίγο παραπάνω" οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες. 

Είπε ακόμα ότι ο νέος νόμος οδηγεί σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης και δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών σε όφελος μισθωτών και συνταξιούχων. Παρουσίασε σαν θετικές τις νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και ισχυρίστηκε ότι θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων από τη φορολογία των αγροτών. Χαρακτήρισε αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Έκλεισε την ομιλία του με την κορώνα "οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο".


Την κυβερνητική στάση αλλά και την στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο φορολογικό κατήγγειλε ο Ν. Καραθανασόπουλος στο κλείσιμο της συζήτησης αργά το βράδυ.

Τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έδειξε περιφρόνηση και απέφυγε να τοποθετηθεί έστω και στοιχειωδώς πάνω στις τροπολογίες και πρόσθεσε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα επέδειξαν αφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τροπολογίες προέβλεπαν την κατάργηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, του χαρατσιού της ΔΕΗ, του ΦΠΑ και του ειδικού τέλους κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικογενειακή χρήση.

Από 902.gr

1 σχόλιο:

  1. Θυσίες για την ολιγαρχία.
    Να αφαιμαχτεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού για μια χούφτα εκμεταλλευτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή