Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κάτω οι φόροι και τα μέτρα! Μοναδική λύση η οργανωμένη πάλη...

Με τις εξοντωτικές για το λαό ανατιμήσεις στα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα των λαϊκών νοικοκυριών, με αμέσως επόμενο βήμα τη διογκωμένη μηνιάτικη παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, κλιμακώνεται η σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στο λαϊκό εισόδημα. 

Τα συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα, που μπαίνουν στην καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας από την 1η του Γενάρη, αποτελούν έναν ακόμη κρίκο της βαρβαρότητας του κεφαλαίου. Αποτελούν τη συνέχεια των μέτρων στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζουν, αποσκοπώντας στο να διαμορφώσουν φτηνότερους και περισσότερο «ευέλικτους» τους εργάτες, τη ζωντανή ανθρώπινη εργασία.

Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να ανακάμψουν τα μονοπώλια και οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι. Στο ίδιο εγκληματικό σχέδιο εντάσσονται και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες έσπευσαν, τώρα, να τις θωρακίσουν και με μορφή ενός ακόμη νόμου. Οι αντιλαϊκές εξειδικεύσεις αφορούν στην επιβολή «ρήτρας αυτόματης διόρθωσης» για κάθε εμφανιζόμενη απόκλιση από τους αντιλαϊκούς στόχους, πολιτική που σημαίνει την επιβολή αλλεπάλληλων νέων μέτρων για την παραπέρα διάλυση μέχρι και εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες. 

Σπεύδουν από τώρα να προβλέψουν τα νέα χαράτσια απέναντι στους δημότες με πρόσχημα την επίτευξη «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» στους λεγόμενους ΟΤΑ. Στα σκαριά έχουν και τα επόμενα φορολογικά φιρμάνια, όπως αυτά που αφορούν στα νέα ασήκωτα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία.
 
Αποκαλυπτική για το μέγεθος της βαρβαρότητας και τις μεθόδους που ετοιμάζουν, από κοινού με τη συγκυβέρνηση, είναι πρόσφατη έκθεση των ΕΕ-ΔΝΤ, που βάζουν στο τραπέζι την ενεργοποίηση μηχανισμών ακόμη και για την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, με πρώτη προτεραιότητα τους μικρο-οφειλέτες, τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που «χρωστούν» κάτω από 3.000 ευρώ. 

Η βαρβαρότητα του κεφαλαίου εξαπλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, διαλύει συνολικά τα λαϊκά εισοδήματα, μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους - μικροεπαγγελματίες, φτωχομεσαίους αγρότες. Και η ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών προϋποθέτει νέες λαϊκές εκατόμβες, στρατιές ολόκληρες από ανέργους, ελαστικούς εργαζόμενους με ανύπαρκτα δικαιώματα, μόνιμες εφεδρείες στα γρανάζια της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου.


Κανείς μόνος του απέναντι στη βαρβαρότητα! 

Κάτω οι φόροι, κάτω τα ασήκωτα χαράτσια και τα αλλεπάλληλα μέτρα, είναι η δική μας αντίστοιχη απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου. Βάθρα της αντεπίθεσης να γίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές, το κάθε εργοστάσιο, οι χώροι δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα, οι γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς. 

Στην ανάπτυξη ταξικού πόλου συσπείρωσης, της λαϊκής συμμαχίας, του αγώνα τους θα κριθεί και το ζωτικό ζήτημα της καταλήστευσης λαϊκού εισοδήματος, η παρεμπόδιση και ανατροπή των μέτρων.

Μοναδική λύση είναι η πάλη για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

Από τον «Ριζοσπάστη», «Η Άποψή Μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου