Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Χαιρετίζει και στηρίζει το συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες

 KKE: Ωμός αυταρχισμός εναντίον όλων των 
εργαζομένων η απόφαση της κυβέρνησης.


Την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε και ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μαξίμου υπό τον Αντ.Σαμαρά. Στο όνομα της «ταλαιπωρίας του αθηναϊκού κοινού» και του «σοβαρού προβλήματος στην οικονομική ζωή», ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να παρουσιάσει ως επιβεβλημένη και μόνη λύση την επίταξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Εντείνοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική, σημείωσε ότι η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο και τις έρευνες για πρακτικές που ακολουθήθηκαν και για την «περιφρόνηση» των αποφάσεων της αστικής δικαιοσύνης, η οποία για άλλη μια φορά κήρυξε τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες.
«Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων» ανέφερε, προκλητικά, ο υπουργός.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης αποσκοπεί στην πραγματικότητα στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος όλων των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, είναι αξεχώριστο στοιχείο της ενιαίας επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Σε ανακοίνωσή του για την πολιτική επιστράτευση των απεργών 
του ΜΕΤΡΟ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

Άθλια επίθεση και προπαγάνδα από την κυβέρνηση.

Ως απόφαση για «αποκατάσταση της ομαλότητος στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας» χαρακτήρισε τον ωμό αυταρχισμό της κυβέρνησης μέσω της επιστράτευσης των απεργών του ΜΕΤΡΟ, ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λυκουρέτζος στη Βουλή λέγοντας με στόμφο πως «η δημοκρατία δεν είναι παράλυτη».

Επιτέθηκε με άθλιο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων λέγοντας πως «κανείς δε μπορεί να μετατρέπει την ιδιότητα του εργαζόμενου στην ιδιότητα του ιδιοκτήτη της οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας, να την εξουσιάζει, να την μεταχειρίζεται όπως κρίνει και να τη στρέφει εναντίον της κοινωνίας»...  (Από 902.gr)


ΚΚΕ: Χαιρετίζει και στηρίζει το συντονισμό και την 
κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση των εργαζομένων στις 
συγκοινωνίες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης με συντονισμό και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες. 

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να απαιτήσουν να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο λαός υποφέρει και ταλαιπωρείται από την κυβερνητική πολιτική και όχι από τους αγώνες των εργαζομένων. Τα αιτήματα και ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων και όλου του λαού στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου