Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«Η περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός και κρατικός αυταρχισμός, αντιμετωπίζεται μόνο με ένταση της λαϊκής πάλης...»

Γ. Γκιόκας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο 
για  τις  φυλακές  υψίστης ασφαλείας*



Η επίταξη του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό, με την καταστολή, με τις αποφάσεις δικαστηρίων που χαρακτηρίζουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, με την επίταξη απεργών τόνισε μιλώντας στη Βουλή, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ το οποίο ζητά να γίνει δημοψήφισμα με συγκεκριμένο περιεχόμενο που είναι η κατάργηση όλου του ευρωενωσιακού νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της ενέργειας. 

«Η περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύει και αναδεικνύει ότι η σημερινή πολιτική, ο κυβερνητικός και κρατικός αυταρχισμός αντιμετωπίζεται μόνο με ένταση της λαϊκής πάλης, με ανασύνταξη του κινήματος σε ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».

Ο Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε επικίνδυνο και προβληματικό το νομοσχέδιο που στοχεύει στη δημιουργία των «φυλακών τύπου Γ», τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, πρέπει να αποσυρθεί και σημείωσε πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.

Σχετικά με την τροπολογία για τις μεταγραφές των φοιτητών υπογράμμισε ότι «δεν είναι ούτε για ασπιρίνη σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μεγάλος μέρος των φοιτητών που δεν μπορούν καν να σπουδάσουν». 

Ο Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε εξαιρετικά προβληματική τη ρύθμιση όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η εφαρμογή της ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία περιορίζονται δραστικά τα δικαιώματα των μαθητών που μπορούν να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου