Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική, η οποία συνήλθε σήμερα Πέμπτη παρουσία των αρμόδιων υπουργών και άλλων στελεχών της κυβέρνησης καθώς και στελεχών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ και ο πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας του ΣΕΒ.
Στην ατζέντα της συνάντησης βασικό θέμα ήταν η μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, ενώ επίσης συζητήθηκαν θέματα έρευνας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, στο περιθώριο της συνάντησης, σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται έχει να κάνει με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κ.λπ.
Για όλα τα παραπάνω «δουλεύει» πυρετωδώς η κυβέρνηση, δρομολογώντας νέες διευκολύνσεις στο κεφάλαιο, τσακίζοντας ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομένει.
Εξάλλου, το επόμενο διάστημα θα ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, στέλνοντας στο απόσπασμα ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, την περίθαλψη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους κεφαλαιοκράτες ότι «επιδιώκουμε ειλικρινή διάλογο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά αν διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας για τα μέτρα, ως κυρίαρχη χώρα μπορούμε να νομοθετήσουμε και όποιος θέλει μπορεί να μας πάει στα κοινοτικά όργανα».
Επιπλέον, ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ανακοινώσει μέτρα που οδηγούν σε νέες μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας των λεγόμενων ενεργοβόρων βιομηχανιών.
Μέσω της περιβόητης «διακοψιμότητας», θα παρέχεται ρεύμα με ακόμα χαμηλότερη χρέωση στους βιομηχάνους, με «αντάλλαγμα» τη δυνατότητα του ΑΔΜΗΕ να μπορεί να διακόπτει ή να περιορίζει την παροχή όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο για την ευστάθεια του συστήματος...
Να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή που νομοθετούνται μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις βιομηχανίες, από την 1η Ιούλη επιβλήθηκε νέα αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης της ΔΕΗ...
Από το 902.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου