Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Βουλή: Την Παρασκευή θα κριθεί αν είναι ομοειδείς οι προτάσεις δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗΝα αποφασίσει το πρώτο θερινό τμήμα σε συνεδρίαση την Παρασκευή 11 Ιούλη αν είναι ομοειδείς οι προτάσεις δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το διακύβευμα της αυριανής συνεδρίασης του θερινού 
τμήματος είναι αν πρόκειται ή όχι για ομοειδείς προτάσεις. 

Αν κριθεί ότι είναι ομοειδείς, τότε θα πρέπει να συναθροιστούν οι βουλευτές που συνυπογράφουν τις προτάσεις διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 120 βουλευτές για να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι προτάσεις δεν είναι ομοειδείς και δεν πρέπει να γίνει συνάθροιση των βουλευτών, άρα ούτε σύγκλιση της Ολομέλειας και προφανώς ούτε και δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ, με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου Θανάση Παφίλη, τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για να αρνηθεί τη σύγκλησή της.

Κατατέθηκε η πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ για τη 
διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ (ΕΔΩ)

Θ. Παφίλης: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής
για τις προτάσεις δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου