Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

«Εφοπλιστές - κυβέρνηση - υπουργείο ναυτιλίας, συνεχίζουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών...».

Καταγγελία των ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ 
για  τις  άθλιες  συνθήκες  εργασίας  των ναυτεργατών*Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάατες στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου και Ηγουμενίτσας καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ μετά τις περιοδείες που πραγματοποίησαν κλιμάκια τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει:

«Εφοπλιστές - κυβέρνηση - υπουργείο ναυτιλίας, συνεχίζουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, καταπατούν ΣΣΕ, οργιάζει η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές μηνών, συνεχείς βλάβες των πλοίων, εντατικοποίηση της εργασίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις και τα δρομολόγια με κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών - επιβαινόντων.

Αυτές οι συνθήκες καταγράφηκαν από περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, στα λιμάνια Πάτρας, Κυλλήνης, Ρίου, Ηγουμενίτσας, που επικρατούν και γενικότερα.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "BRIDGE" του πλοιοκτήτη Ν.Αρκουμάνη, που εκτελεί δρομολόγια Ηγουμενίτσα - Μπάρι (Ιταλία), στα 51 μέλη του πληρώματος (8 Έλληνες, 8 από Μαυροβούνιο, 12 από Αίγυπτο, 5 από Ρουμανία, 7 από Ινδία, 3 από Σρι - Λάνκα, 4 από Αλβανία, 1 από Πακιστάν, 1 από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από Σερβία, 1 από Μαρόκο), σε συνθήκες "Βαβέλ", δεν εφαρμόζεται καμία ΣΣΕ, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Ο υπουργός συνεχίζει με προκλητικές δηλώσεις του και στη Βουλή (4 - 7 - 2014) ότι για την ανεργία "φταίνε οι υψηλοί μισθοί των ναυτεργατών", ενώ καμία απάντηση δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα στο ΝΑΤ που βάζει το ερώτημα πώς θα υπολογίζονται οι εισφορές αν εφαρμοστούν οι ατομικές συμβάσεις, μετά την επιστολή του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Παρότι η ΠΝΟ έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον ΥΕΝ για όσα απαράδεκτα είπε στη Βούλη στις 4 - 7 - 2014, ο ΥΕΝ αρνείται να συναντηθεί με τη συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτεργατών και συνεχίζει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που την προωθεί με την βία, την τρομοκρατία, τις δικαστικές αποφάσεις, τις πολιτικές επιστρατεύσεις.

Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, άμεσα να συνεδριάσει με θέμα την οργάνωση και προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης».

Εφοπλιστικό κεφάλαιο: Καθεστώς 
πλήρους φορολογικής ασυλίας  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου