Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 514 Παλαιστίνιους - Σήμερα βομβάρδισε ακόμη και νοσοκομείο!



Στο αίμα συνεχίζει να πνίγει το Ισραήλ τη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας το θάνατο σε αμάχους και παιδιά, βάφοντας στο αίμα τις φτωχογειτονιές της. 

Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του δολοφονικού σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.  

Απίστευτες, τραγικές εικόνες εκτυλλίσονται στα νοσοκομεία της Γάζας, όπου μάλιστα ένα από αυτά βομβάρδισαν σήμερα οι Ισραηλινοί σκοτώνοντας 4 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ' αυτό.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιείται 
σήμερα γενική απεργία ως διαμαρτυρία για την σφαγή.


Σε διεθνές επίπεδο παρέχεται πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες δυνάμεις στο Ισραήλ, παρά τις δήθεν δηλώσεις για "ειρήνη" και "ανθρώπινα δικαιώματα" στην περιοχή, που συχνά χρησιμοποιούν -ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή σφαγή στην Σατζάγια- στελέχη ιμπεριαλιστικών οργανισμών, χωρίς φυσικά να ξεφεύγουν από τη γνωστή λογική ταύτισης του θύτη με το θύμα, που αντικειμενικά ευνοεί τους Ισραηλινούς.

 

Τεράστια σφαγή αμάχων και σήμερα Δευτέρα

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό 514 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Πλέον, οι τραυματισμοί είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστούν αφού σίγουρα είναι περισσότεροι από 3.000, ενώ κατά άλλες πηγές πλησιάζουν τους 5.000.

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα το πρωί άλλους εννέα Παλαιστίνιους, εκ των οποίων εφτά παιδιά, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Γάζας.Τα θύματα ανήκαν όλα σε μία οικογένεια, η οποία έμενε στο σπίτι που χτυπήθηκε.

Στη συνέχεια, ισραηλινά άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη ισοπέδωσαν ολόκληρα τετράγωνα. Χιλιάδες κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τις βόμβες. Γονείς προσπαθούσαν να βγάλουν από τα συντρίμμια τα παιδιά τους. Άλλοι γονείς κρατούσαν στα χέρια τα νεκρά παιδιά τους και σπάραζαν. Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ακόμα και ασθενοφόρο, ενώ στα νοσοκομεία στοιβάζονταν εκατοντάδες τραυματίες.

Το μεσημέρι, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν από μια οβίδα που έριξε ισραηλινό άρμα μάχης εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.

Στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δολοφονήθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε "περισσότερους από δέκα τρομοκράτες" οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από μια σήραγγα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών.

Απτόητος ο ισραηλινός στρατός, παρά τη σφαγή που διέπραξε στη συνοικία Σατζάγια, την Κυριακή (τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί), συνεχίζει να προκαλεί με τις πράξεις αλλά και με τα λόγια του, αφού οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς (!), και παρότι οι εικόνες με τα ατέλειωτα νεκρά παιδικά κορμάκια δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε από μεγάλα δυτικά αστικά ΜΜΕ.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται γενοκτονία...(περισσότερα ΕΔΩ

Κοινή  Ανακοίνωση  Κομμουνιστικών  και  Εργατικών  Κομμάτων: 
Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου